X
 
 

Асфалтираха пътя от Враца до пещерата Леденика

2161 0
Асфалтираха пътя от Враца до пещерата Леденика
Снимка: АПИ
Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца – пещера Леденика. Инвестицията е за близо 14 млн. лв., като проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ и националния бюджет, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Обновеният участък започва от областния център и завършва при входа за пещера Леденика. Трасето е с нова настилка, предпазни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

В чертите на Враца са ремонтирани булевардите „Христо Ботев“, „Крайречен“ и ул. „Вратица“, съвпадащи с трасето на третокласния път, по метода „студено рециклиране“. На места на бул. „Крайречен“ е изградена и колекторна система за дъждовна вода. Ремонтиран е мостът на р. Лева при Дома на туриста в гр. Враца, уточняват от АПИ.

С ремонта на този път се повишава безопасността на движението до Леденика, която е една от най-посещаваните пещери у нас, до местността „Пършевица“, до с. Згориград и се подобрява пътната инфраструктура на гр. Враца, допълват от там.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Пътища Северозапад 2016”, в което са две фирми - „Галчев Инженеринг” ЕООД и „Фармвил“ ЕАД.

Стойността на договора е 13 664 574 лв. с ДДС.

Строителният надзор е осъществен от Обединение „ТСП КОНСУЛТАНТИ“ ДЗЗД с участници: „ТРИ - ЕС“ ЕООД, „СТРОЛ 1000“ АД и „ПИ ЕС КОНСУЛТ“ ЕООД. Техният договор е за 202 787,57 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Виа План“ ЕООД. Договорът им е за 2 935 лв.с ДДС.

Actualno.com

Етикети: