Кметът на Мизия уверява, че учебната година в града ще започне навреме

11332
Кметът на Мизия уверява, че учебната година в града ще започне навреме
Снимка: БГНЕС

Няма да допусна да не започне учебната година, въпросът е какво решение ще намерим. До 15-ти септември има цял месец, така че не можем да се оплачем от липса на време, каза кметът на засегнатия наводненията град Мизия Виолин Крушовенски.

"В момента група от хора, лишени от свобода и предоставени от Врачанския затвор, заедно с доброволци и целия учителски колектив чистят едното училище – премахват дюшемета, изхвърлят отломки, кални предмети. Постоянна комисия, която оценява образователната инфраструктура, ми докладва за подобряване на ситуацията. Поради високия стоеж на водите все още са пълни мазетата на професионалната гимназия и може да се създадат конструктивни проблеми, за което сме поканили конструктор да погледне", уточни Крушовенски като добави, че предстои и отводняване на една детска градина. Той допълни, че към днешна дата обстановката се подобрява, водата се отдръпва и обстановката се следи.

Започва записването на първокласници за следващата учебна година

От днес стартира кампанията за записване на първокласниците. Въпреки обсъжданията да се върне районирането, децата отново ще се състез...

Поради нараснала опасност от инфекции заради наводненията в града кметът каза още, че засега не предвижда обявяване на епидемия заради регистрирани в кожния диспансер във Враца заболели граждани от болестта "червен вятър". "Тук ситуацията е малко противоречива, аз не съм много убеден, че е нужно, говорих и с нашите джипита, кожният диспансер във Враца също се изявява. Би било хубаво кожният диспансер, ако има такива случаи, да ги предостави на вниманието и на кмета, а не да се знае само от оторизирани органи. Така или иначе в момента информацията от всякакъв характер се централизира при нас в общината, аз съм лекар по професия и трябва да знам колко са заболелите", каза още Виолин Крушовенски. По думите му засега няма данни за заболели и от стомашни инфекции, но всичко зависи от личната хигиена.

Попитан дали ще може да се проведат нормално изборите, кметът на Мизия увери: "За гласуването няма да има никакъв проблем, подготовката за изборите върви и всички секции се уточняват. Винаги можем да сменим секция, която е училище с друго помещение, разполагаме с места, където да проведем гласуването".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com