Мая Манолова в подкрепа на сестрите от врачанската болница

4868
Мая Манолова в подкрепа на сестрите от врачанската болница
Снимка: личен архив

Медицинските сестри във врачанската болница още не са получили аванс и заплата за изработения месец. На посещение в града пристигна омбудсманът Мая Манолова, която поиска среща с изпълнителния директор на болницата Евгени Любенов.  На срещата освен забавените заплати на медицинските кадри, беше дискутирано  и забавянето на ремонта в акушеро-гинекологичното отделение и едногодишният ремонт на Инвазивна кардиология в МБАЛ  „Хр. Ботев“.   

Ремонтът в АГ отделението стартира след намесата на Мая Манолова, която бе сезирана за падаща мазилка върху родилки и бебета. След разговор със здравното министерство болницата получи средства за монтиране на ангиограф, ремонти в инвазивното отделение по кардиология, в родилното отделение и за нова апаратура за хемодиализа.

Мая Манолова заяви пред журналисти: „Спирам да се учудвам, защо не се изпълняват обещанията. Така здравната институция въвежда в заблуждение мед.сестри и пациентите. Като обществен защитник смятам,че това е цинично - след обещанията да не се промени нищо, не знам с какви очи гледат медицинските сестри“, коментира Манолова и заяви,че ще се наложи на ръководството на Министерството на здравеопазването да дава обяснения.

„Все още не сме взели аванс, а заплатите трябва да получим до края на месеца“, каза Миглена Иванова. Увеличението на заплатата й е с 80 лв., така тя ще получи 640 лв. заплата след повишението.  

„Ако  ремонтът на АГО се забави още, ще сме  заблудени всички от отговорните и институции, които не си вършат работата.  Контрол би следвало да осъществяват и народните представители от Враца.  Изумителна е стената на безхаберие от страна на институциите“,подчерта още омбудсманът Манолова.

На срещата с директор Евгени Любенов стана ясно още, че до края на месеца ще бъдат изплатен целите  заплати  на мед.сестри. Според него, забавянето се дължи на това, че лечебното заведение има кредитори и  запорирани сметки.  „Увеличихме заплатите на мед. сестри,  а министерството на здравеопазването помага по всякакъв начин, уточни Любенов. По 350-400 хил.лв. отиват на месец само за кредитори“, каза директорът и се оправда, че болницата има задължения от последните 4-5 години.

Мая Манолова каза, че е дошла да окуражи битката за оздравяване на болничното заведение и очаква от ръководството на болницата, че поне за 1 юни  здравните кадри ще имат заплати, за да заведат децата си на техния  празник 1 юни.

Пред Манолова и журналисти  Евгени Любенов потвърди, че ангиографът ще бъде монтиран следващата седмица, а децата на медиците ще имат празник за 1 юни.

Изпълнителният директор отрече  да има недостиг на консумативи и лекарства в болницата и заяви, че зареждане се прави всеки месец. Любенов не потвърди слуховете, че се кани да напусне поста си във врачанската болницата и заяви, че работи максимално сестрите да имат заплати, а оставането му като шеф не зависело от него.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com