X
 
 

Мизия възлага пряко спешни ремонти за над 2 млн. лв. след наводнението

3741 0
photo of Мизия възлага пряко спешни ремонти за над 2 млн. лв. след наводнението
Снимка: МРРБ
Спешни и неотложни аварийни ремонти по възстановяване на уличната мрежа за 2 117 981 лв. без ДДС възлага местната управа в Мизия. Изборът на изпълнител е чрез пряко договаряне. За тази цел е поканена да подаде оферта фирма „Пътинженеринг - М“ АД.

Три улици ще бъдат обект на интервенция - "Петко Банков", "Георги Димитров" и "Лазар Драйчев".

Щетите в Мизия - за 3 млн. лв.

Индикативната стойност на разходите за възстановяване на инфраструктурата в общината е до 3 млн. лв. Вече се прави описание на щетите...

На 9-ти срещу 10-ти юли 2018 г. в Мизия падна огромно количество валежи. От наводнението пострадаха град Мизия, град Оряхово и село Селановци, където се формира приливна вълна от дъждовни и скатни води, която премина през няколко квартала на Мизия. Бяха заляти къщи, дворове, обществени сгради. От силната приливна вълна, носеща тиня, изкоренени растения и отломки, бяха разрушени няколко улици, тротоари, канал, водостоци.

На 10 юли кметът на Мизия обяви бедствено положение.

Трите улици са в аварийно състояние- с изцяло разрушени настилки, пропадания, без пътно легло и преминаването по тях е невъзможно. Според местната управа те са ключови,а преминаването по тях е от изключителна важност.

По протежението им са читалище „Просвета 1915”, ОДЗ „Незабравка”, РПУ, административната сграда на общината, в която са ситуирани социалните услуги на Домашен социален патронаж и кухня- майка, подготвяща изхранването на 118 представители на социално уязвими групи по проект „Топъл обяд”, 24 деца- „Млечна кухня”, 80 деца - Детска градина, Дом за стари хора - 35 души. Там има също църква, Общински туристически информационен и експозиционен център, търговски обекти, централен паркинг и др.

Борисов нареди помощ за Мизия със заобикаляне на законова процедура, за да е по-бързо

Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят...

Причината да бъде избрана фирма „Пътинженеринг - М“ АД за изпълнител на спешните ремонти е, че тя е работила по възстановяването на улиците в Мизия при наводнението през август 2014 г. и е изпълнила възложените й дейности качествено и в срок.

Финансирането предстои да се осигури от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, към която кметът на Мизия Виолин Крушовенски е отправил искане.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално