X
 
 

Мизия възлага пряко спешни ремонти за над 2 млн. лв. след наводнението

3752 0
photo of Мизия възлага пряко спешни ремонти за над 2 млн. лв. след наводнението
Снимка: МРРБ
Спешни и неотложни аварийни ремонти по възстановяване на уличната мрежа за 2 117 981 лв. без ДДС възлага местната управа в Мизия. Изборът на изпълнител е чрез пряко договаряне. За тази цел е поканена да подаде оферта фирма „Пътинженеринг - М“ АД.

Три улици ще бъдат обект на интервенция - "Петко Банков", "Георги Димитров" и "Лазар Драйчев".

Щетите в Мизия - за 3 млн. лв.

Индикативната стойност на разходите за възстановяване на инфраструктурата в общината е до 3 млн. лв. Вече се прави описание на щетите...

На 9-ти срещу 10-ти юли 2018 г. в Мизия падна огромно количество валежи. От наводнението пострадаха град Мизия, град Оряхово и село Селановци, където се формира приливна вълна от дъждовни и скатни води, която премина през няколко квартала на Мизия. Бяха заляти къщи, дворове, обществени сгради. От силната приливна вълна, носеща тиня, изкоренени растения и отломки, бяха разрушени няколко улици, тротоари, канал, водостоци.

На 10 юли кметът на Мизия обяви бедствено положение.

Трите улици са в аварийно състояние- с изцяло разрушени настилки, пропадания, без пътно легло и преминаването по тях е невъзможно. Според местната управа те са ключови,а преминаването по тях е от изключителна важност.

По протежението им са читалище „Просвета 1915”, ОДЗ „Незабравка”, РПУ, административната сграда на общината, в която са ситуирани социалните услуги на Домашен социален патронаж и кухня- майка, подготвяща изхранването на 118 представители на социално уязвими групи по проект „Топъл обяд”, 24 деца- „Млечна кухня”, 80 деца - Детска градина, Дом за стари хора - 35 души. Там има също църква, Общински туристически информационен и експозиционен център, търговски обекти, централен паркинг и др.

Борисов нареди помощ за Мизия със заобикаляне на законова процедура, за да е по-бързо

Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите на регионалното развитие и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят...

Причината да бъде избрана фирма „Пътинженеринг - М“ АД за изпълнител на спешните ремонти е, че тя е работила по възстановяването на улиците в Мизия при наводнението през август 2014 г. и е изпълнила възложените й дейности качествено и в срок.

Финансирането предстои да се осигури от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, към която кметът на Мизия Виолин Крушовенски е отправил искане.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Президентът отвърна на огъня на "24 часа"

Президентът Румен Радев коментира публикации на в. "24 часа" в безпрецедентна позиция, изпратена от прессекретариата на държавния глава до...