Мъжът, оказал първа помощ на Тодор, има нова версия за случилото се

9559
Мъжът, оказал първа помощ на Тодор, има нова версия за случилото се

Мариян Иванов, който оказва първа помощ на Тодор, който беше пребит във Враца, твърди, че не е имало бой между момчето и братя Дамянови.

"Когато момчето падна някой се затича с шише вода, тогава майка му извика никой да не го пипа, тъй като си има здравословни проблеми", допълни още Иванов.

Неофициално от експертизата: Тодор е починал от естествена смърт

18-годишния Тодор не е починал вследствие на удар или директна травма, сочи съдебно-медицинската експертиза. Това информира "Зов нюз", ...

Според него, когато Тодор  се е свлякъл на земята той вече не е имал пулс.

В същото време на въпрос защо, когато се е обадил на 112 Мариан е повикал полиция, а не линейка мъжът отговори, че Тодор не е имал зачервявания, нито белези по тялото:

"Когато аз се обадих 112 никой нямаше нужда от лекар. Едно посинено око и разбита уста не са за спешна помощ. Нямаше никакви наранявания по носа и устата. По тялото аз не видях зачервявания, нито синини. Коремът му беше мек, гърдите бяха бели чисти. Той побеля за секунди. Аз съм го предал на лекаря с дишане и със събрана зеница."

По думите му той е влязъл в пререкания с майката на Тодор, за да не му пречи да оказва първа помощ на момчето.

Иванов е на мнение, че Тодор е получил инфаркт - имал е намалена сърдечна дейност, отслабено артериално налягане.

Погребаха Тодор от Враца

Десетки съученици, роднини и приятели си взеха последно сбогом с 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който почина след побой в центъра...

Мариян Иванов твърди, че е старши планински спасител от 12 години. Той твърди, че не познава никой от участниците в конфликта и че дори сега разбира фамилията на братята, обвинени в побоя. Поискал е да се включи на живо в национален ефир, за да се прекратят спекулациите: "Имаше много спекулации, всякакви облаги хвърчаха".

По време на интервюто дойде и майката на Тодор, която заяви, че въобще не е имало време да влизат в пререкания с Мариян, а тя само е искала линейката да дойде по-бързо, защото видимо детето ѝ не е било добре.

Припомняме, че вчера излезе информация, според която 18-годишния Тодор не е починал вследствие на удар или директна травма, съгласно съдебно-медицинската експертиза. Това информира "Зов нюз", като се позовава на свои източници.

Причината за кончината на абитуриента най-вероятно е заболяване. Няма причинно-следствена връзка между повърхностните наранявания и настъпилата смърт, показвала експертизата.

За побоя са обвинени братята Иван и Десислав Дамянови, които се намират под домашен арест. Мярката се протестира и от прокуратурата, и от защитата. Обвинението иска те да бъдат задържани "под стража", защото се разследват за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Прокуратурата протестира домашния арест на братята от Враца

Окръжната прокуратура във Враца протестира пред Софийския апелативен съд домашния арест на братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени з...

Адвокатите на обвиняемите пледират за по-лека мярка, защото няма доказателства, че двамата братя са причинили смъртта на Тодор.

Припомняме Ви, че по разпореждане на главния прокурор във Враца по спешност бе изпратен екип от следователи на НСС. Те са отишли там с най-новата мобилна техника за разследвания, с която следствието разполага.

Сотир Цацаров разпореди още към Враца заедно със следователи да пътуват съдебни медици от Военномедицинска академия, които по разпореждане на прокуратурата да направят втора аутопсия на 18-годишния Тодор и така прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови.

Според източници на БНТ от първата аутопсия има данни, че в белите дробове на Тодор е имало храна.

Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което води до задушаване. Медици твърдят, че това не може да се счита за лека телесна повреда.

Причината за смъртта на Tодор ясна до 2 седмици

Причината за смъртта на 18-годишния Tодор ще е ясна до две седмици, съобщиха от прокуратурата. Дотогава трябва да е готова хистологичн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com