Разпоредиха втора аутопсия на 18-годишния Тодор от Враца

6462
Разпоредиха втора аутопсия на 18-годишния Тодор от Враца

По разпореждане на главния прокурор във Враца по спешност е изпратен екип от следователи на НСС. Те са отишли там с най-новата мобилна техника за разследвания, с която следствието разполага, съобщава БНТ.

Следователите ще разследват смъртта на 18-годишния ученик Тодор, която разтърси България. Момчето почина след побой, нанесен му от двама мъже.

С убийството във Враца се възмутихме от себе си

Във вторник, 12 декември, се случи жесток инцидент, ако може да бъде наречен инцидент. Момче на 18-години във Враца почина след бой с д...

Сотир Цацаров е разпоредил още към Враца заедно със следователи да пътуват съдебни медици от Военномедицинска академия, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на 18-годишния Тодор. След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови.

Според източници на БНТ от първата аутопсия има данни, че в белите дробове на Тодор е имало храна. Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което води до задушаване. Медици твърдят, че това не може да се счита за лека телесна повреда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com