X
 
 

Виртуален проект показва забележителностите на Врачанския район

1001 0
Виртуален проект показва забележителностите на Врачанския район
Снимка: за actualno.com Ан.Костова
Иновативният VR продукт „Дестинация Враца – величие и красота в 360°“ представиха днес организаторите от Сдружение „Книгини“. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Враца и е част от кампания за популяризиране на природни и културно-исторически забележителности на врачанския край.

Идеята на проекта е да върне младите хора сред природата на родния край и да съпреживеят емоцията на парапланеризма и алпинизма, които могат да срещнат само в природата на Враца. С реализирането на виртуалния проект в 360 градуса организаторите се надяват да се увеличи потока от туристи в региона.

Чрез съвременната технология, която е използвана, за да се създаде 15 минутен филм, ще бъдат популяризирани природните забележителности и културно-историческото наследство във Враца.  Съвременната технология позволява да посетиш виртуално природните забележителности в града – водопада Скакля, Боров камък, Кобилини стени, прохода Вратцата, местността Погледец, къщата на баба Илийца, както и да разгледаш от птичи поглед цялата красота на врачанските скали.

На представянето на иновативния VR продукт, който е озвучен на български и английски език, присъства екипът на фирмата, изработил филма, който е партньор по осъществяване на проекта - „ВМ вижън“. Боян Милушев коментира, че продуктът е иновативен за България, но той заедно с неговия екип работят за популяризиране на културно историческото наследство на страната ни. Според Милушев, „качественото показване на природните красоти на Врачанския край е един от начините да се преживее емоцията от дадено място, без да се стигне до него, но това провокира интересът на хората, видели продукта, да отидат сред природата и директно да е насладят на нейното величие и красота.“

Виртуалната реалност е нов подход за туризма на бъдещето, като се цели постигане на пълно потапяне в обстановката, подчертаха организаторите от „Книгини“. Така участниците от пасивни зрители могат да се превърнат в активни участници. VR продуктите са доказали, че имат постигнат ефект на 190% ръст в резервациите в световен мащаб.

На презентацията присъстваха експерти на Природен парк „Врачански Балкан“, на Търговско-промишлената палата, Регионална библиотека и представители на бизнеса.

Actualno.com

Етикети:

Св. преподобни Атанасий Изповедник
Св. преподобни Атанасий Изповедник

Преподобният Атанасий се родил в град Константинопол от благочестиви родители. Те живеели богоугоден живот и били много богати. От дете той се...

Последно в Актуално