Във Враца здравни инспектори наложиха санкция на училищна лавка

2196
Във Враца здравни инспектори наложиха санкция на училищна лавка

Инспекторите от Регионална здравна инспекция - Враца са съставили акт на собственик на лавка в училище за установяване на административно нарушение във връзка с изискванията на Нарадба №37 за здравословното хранене на учениците. Това каза за „Фокус“ д-р Елена Найденова от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ - Враца.

Тя посочи, че според наредбата категорично се забраняват нездравословните храни и напитки в училищните столове и бюфети.

Все повече приемни семейства в област Враца

Приемните семейства в областта се увеличават и в регистъра на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ вече са вписани 97...

Сред забранените храни са пържени картофени и зърнени изделия, пържени тестени изделия, сладкарски продукти с високо съдържание на мазнина и захар, газирани напитки и други. Д-р Найденова уточни, че през изминалата седмица здравните инспектори са извършили общо 45 проверки по текущ контрол.

От дирекция „Обществено здраве“ посочиха, че са извършени и 10 анализа на радиационните параметри на факторите на жизнената среда, изработени са 6 броя проби вода по показател естествен уран и 4 броя проби вода по показател обща бета активност, като не са констатирани нестандартни стойности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com