Брюксел остана без елха заради мюсюлманите

92263

Брюксел остана без коледна елха, "за да не се накърняват религиозните чувства на мюсюлманите". Както предадоха местни медии, вместо традиционната елха, на главния площад на града бе поставено 25-метрово съоръжение с телевизионни екрани.

Футуристичната конструкция е от метал и платно и е динамично осветена.

Брюксел призова Украйна да не спира износа на зърно

Еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош призова Украйна да избегне приемането на мерки, които рискуват ...

През деня "дървото" показва картини и пейзажи от страната, а с настъпването на нощта, инсталацията се превръща в "грандиозно представление на звука и светлината, което се променя на всеки 10 минути".

Белгийците ще посрещнат новата 2013 г. за пръв път в своята история без един от символите на Нова година и Рождество Христово - вечно зелената елха.

Властите в Брюксел сметнаха че поставянето на новогодишното дърво на централния площад в града се явява атрибут на християнския празник, "който може да обиди мюсюлманите в страната".

Не всички белгийци обаче проявиха подобно разбиране. След като високотехнологичното коледно дръвче бе поставено, над 11 хиляди жители подписаха онлайн петиция във Фейсбук срещу модернистичното творение.

Мюсюлманският свят на нокти: Излиза нов антиислямски филм - "Невинността на пророка" (Видео)

В Белгия повишиха нивото на антитерористична готовност на трета, предпоследна степен, съобщиха от оперативния щаб на белгийската полици...

Креативният проект, наречен sapin 2.0 (елха.2), е разработен от дизайнерското студио 1024 Architecture и е с височина 24 метра. Металната елха замени традиционното коледно дръвче, високо 20 метра, което се поставя на централния площад Grand Place.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com