Брюксел отново ни смъмри за възобновяемите източници

3780
Брюксел отново ни смъмри за възобновяемите източници

Европейската комисия предупреди България и Австрия в срок от два месеца да приложат в националните си законодателства изцяло директивата за възобновяемите енергийни източници, предаде пресслужбата на институцията. Искането е под формата на мотивирано становище.

Повишаването на дела на възобновяеми енергийни източници до 2020 г. на 20% от общото потребление на електрическа енергия в Европейския съюз е важна предпоставка за по-устойчиво развиваща се и по-конкурентоспособна Европа, се казва в съобщението, цитирано от КРОСС.

ЕС създава екип от прокурори за случаи на измами

Брюксел планира да създаде екип от прокурори, които ще могат да се занимават със случаи на измами в целия ЕС, предаде АФП. „Евро...

Постигането на тази задължителна цел зависи от ангажимента на всяка държава членка да транспонира изцяло съответното законодателство на ЕС.

Директивата за енергията от възобновяеми източници трябваше да бъде транспонирана от държавите-членки до 5 декември 2010 г., а забавянето може да попречи на ЕС да постигне своята цел във връзка с енергията от възобновяеми източници.

Австрия и България обаче не са уведомили Брюксел за всички мерки, които са необходими, за да транспонират изцяло директивата в националното си законодателство. Ако държавите членки не изпълнят своето правно задължение в срок от два месеца, Еврокомисията може да реши да предяви пред Съда на ЕС иск срещу тях.

Редактор: Калина Здравкова

Българите най-недоволните в ЕС от ж.п. мрежата си

71 % от гражданите на ЕС подкрепят отварянето на своите национални и регионални железопътни мрежи за конкуренция. Общо подкрепата надхв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com