Чавес заяви, че ще продължи да служи на своя народ

5424
Чавес заяви, че ще продължи да служи на своя народ

Президентът на Венецуела Уго Чавес, който се намира на лечение в Хавана, поздрави въоръжените сили на страната с настъпващата нова година и изрази намерението си да продължи да служи на венецуелския народ, въпреки здравословните проблеми, предаде РИА Новости.

„В тези коледни дни аз отново се боря за своето здраве, за да мога след това напълно да се посветя на щастието на Венецуела”, се посочва в послание на Чавес, което бе прочетено по националната телевизия от вицепрезидента Николас Мадуро.

Встъпването в длъжност на Чавес може да бъде отложено

Датата, на която преизбраният президент на Венецуела Уго Чавес трябва да встъпи в длъжност за още един мандат, 10 януари, може да бъ...

Във Венецуела през последните дни активно се обсъжда насрочената за 10 януари церемония по встъпване в длъжност на Чавес на президентския пост за нов мандат до 2019 г. Според редица експерти Чавес няма да успее да се завърне в страната си след лечението в Куба, където наскоро му бе направена четвърта поред операция във връзка с онкологично заболяване. Не се изключва възможността за отлагане на церемонията за по-късна дата или дори вариантът, Чавес да положи клетва в посолството на Венецуела в Хавана.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com