Двойно скочил броят на смесените бракове в САЩ

9036
Двойно скочил броят на смесените бракове в САЩ

Броят на смесените бракове в САЩ се е удвоил през последните тридесет години, сочат резултатите от проучване на изследователския център "Пю", предаде БГНЕС.

15% от всички брачни съюзи зад Океана през 2010 г. са били на смесени двойки, докато през 1980 г. са наброявали едва 6,7%, съобщиха от "Пю". Съотношението на смесените двойки, независимо от датата на сключване на брака им, достигна рекордните 8,4% спрямо 3,3% през 1980 г.

"Въпреки че броят на смесените младоженци в периода от 2008 г. до 2010 г. е бил близък до броя на тези от една раса, съдейки по редица характеристики като образование, доходи и възраст, съществуват силни различния въз основа на раса, етнос и пол", изтъкнаха от "Пю".

През 2010 г. 28% от азиатците и 26% от латиноамериканците са участвали в смесени бракове, докато 17% от тъмнокожите и едва 9% от белите са сключили съюз с човек от различна раса.

Полът на партньорите също варира. Близо 24% от афроамериканците, например, са се оженили за жени от друга раса. Докато едва 9% от тъмнокожите дами са предпочели бял, азиатец или латиноамериканец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com