Французите най-често искат руско гражданство сред европейците

10892
Французите най-често искат руско гражданство сред европейците

Сред европейците, които са получили руско гражданство, има най-много французи, съобщава белгийският вестник „Льо Соар”, позовавайки се на данни на „Евростат”.

Руски граждани са станали 4 503 французи, 4 191 германци, 1 925 финландци и 1 881 италианци, съобщава изданието, без да уточни периода, за който се отнасят тези цифри.

Париж отвръща на удара: Френско гражданство за Pussy Riot

Момичетата от руската пънк-група Pussy Riot са предложени за почетни граждани на Париж. Предложението е на френската партия „Евро...

Вниманието на белгийските медии към тази тема бе привлечена от молбата на френския актьор Жерар Депардийо за получаване на белгийско поданство и за руско гражданство.

Белгийските наблюдатели отбелязват, че няма основания да се говори за тенденция сред французите да стават поданици на Белгия. Също по данни на „Евростат” през 2010 г. само 420 французи са получили белгийско поданство, докато 717 белгийци са станали граждани на Франция.

Депардийо вчера се срещна с президента на Русия Владимир Путин и получи руския си паспорт, съобщи говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

В събота се проведе кратка среща в резиденцията на Путин в черноморския курорт Сочи и френският актьор получи своя руски паспорт, посочи Песков и уточни, че руският президент не е връчил лично документите на актьора.

Французите подкрепят "данък богатство"

Повечето от французите подкрепят решението на правителството на президента Франсоа Оланд да наложи извънреден данък за най-богатите гра...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com