Германия подкрепя създаването на европейска рейтингова агенция

3706
Германия подкрепя създаването на европейска рейтингова агенция

Време е Европа да създаде своя собствена рейтингова агенция, заяви в неделя по време на посещение в Атина германският външен министър Гидо Вестервеле, цитиран от РИА Новости.

„Важно е и в Европа да бъде създадена независима европейска агенция за кредитен рейтинг, защото видяхме каква може да възникне. Още преди да успее да се поотпусне, отново се създаде напрежение на пазара, поради рейтинговите агенции. Бих искал да подкрепим този въпрос на европейско ниво", заяви Вестервеле.

Невесела Нова година

Никола и Марио. Ангела и Никола. Марио и Ангела. Годината започна с поредица от бързи срещи между лидерите на трите най-големи икономик...

"Особено важно е да се даде възможност на споразуменията и договорите, сключени в еврозоната, реален шанс да се оправдаят. Единственият реалистичен начин това да се случи е да се върне доверието на пазарите,” добави Вестервеле.

Коментарът на Вестервеле дойде след като американската рейтингова агенция "Стандарт енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на девет страни от еврозоната. Това бе прието негативно от пазарите, като работната седмица на азиатските борси започна с понижаване на индексите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com