Обама и Мит Ромни спечелиха в Ню Хемпшър

4543
Обама и Мит Ромни спечелиха в Ню Хемпшър

Мит Ромни и Барак Обама спечелиха първичните избори съответно на републиканците и демократите за президентската номинация, произведени в щата Ню Хемпшър, предаде Асошиейтед прес, цитирана от АСН.

Гласуването приключи и резултатите показаха, че в лагера на републиканците бившият губернатор на щата Масачузетс взе победата с убедителна преднина от около 10 процента. Той печели с 36 процента от гласовете на избирателите. Следва го депутатът от Тексас в Камарата на представителите Рон Пол с 25 процента от гласовете на избирателите.

На трето място остава бившият губернатор на щата Юта и бивш посланик на Вашингтон в Китай Джон Хънтсман със 17 процента.
Бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич е на четвърто място с 11 процента. Следва го с 10 процента Рик Санторъм, бившият сенатор от щата Пенсилвания.

Мит Ромни излезе начело и на партийните събрания в щата Айова на 3 януари. Там го следваше Санторъм. Следващите първични избори са в Южна Каролина на 21 януари.

В лагера на демократите настоящият президент Барак Обама спечели първичните избори, предаде Асошиейтед прес. В тях участваха малко избиратели. Преди четири години в същия щат Обама загуби от Хилари Клинтън. Сега той нямаше никаква конкуренция в лагера на демократите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com