Осама бил член на "Мюсюлманско братство"

10067
Осама бил член на "Мюсюлманско братство"

Бившият лидер на терористичната мрежа "Ал-Каида" Осама бин Ладен в младостта си е бил член на "Мюсюлманско братство", пише "Дейли мейл", позовавайки се на изявление на Айман ал-Зауахири, сегашния лидер на терористичната структура, дадено за арабската сателитна телевизия "Ал-Арабия", предаде КРОСС.

От братството той е бил прогонен, след като се сблъскал с ръководството му около искането за започване на джихад в Афганистан, насочен срещу армията на Съветския съюз, твърди Зауахири. Както съобщихме по-рано днес, това е станало около началото на 80-те години.

Филмираната екзекуция на Осама излиза през декември

Убийството на Бин Ладен ще бъде представено на филм от американската режисьорка Кетрин Бигелоу, позната с оскаровия си филм за войната ...

Настоящият ръководител на терористичната структура заявява, че бин Ладен се присъединява към "Мюсюлманско братство" в Джеда, Саудитска Арабия, още на младини. По-късно е изпратен в Пакистан, за да занесе средства за финансирането на джихадистите в Пешавар, но докато е бил там, получава нова заповед - да остане там и да се бори заедно с тях.

Смята се, че тези твърдения на Зауахири са надеждни, тъй като преди да стане лидер на "Ал-Кайда" той е бил в ръководството на "Мюсюлманско братство", което през 1988 г. влиза в мрежата на "Ал-Кайда".

Зауахири разкрива, че Осама бин Ладен е бил сляп с едното око след инцидент като дете.

"Мюсюлманско братство" е най-старата ислямистка организация в света, която в продължение на десетилетия предизвиква безредици и осъществява насилие и терористични акции. Днес тази организация е водеща в т.нар. "Арабска пролет", като доминира в Тунис и Египет.

Убили Осама намясто, можело да е въоръжен

Осама бин Ладен е бил убит намясто, тъй като терористът е криел ръцете си и може да е бил въоръжен, когато специалният отряд на америка...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com