Откритата в Тайланд болест не е нов вид СПИН

8286
Откритата в Тайланд болест не е нов вид СПИН

Откритото в Тайланд ново заболяване на имунната система във възрастните хора не е нов вид СПИН, изобщо не е вирусна инфекция и не се предава от човек на човек. Това заяви днес в Банкок зам.- генералният директор на департамента за борба със заболяванията към министерството на здравеопазването на Тайланд Суванчай Ватханайингчаренчай, предаде КРОСС.

"Резултатите от нашите изследвания, които обхванаха 100% от заболелите в Тайланд, около 200 души от първото откриване на болестта преди осем години, ясно показаха, че имунният дефицит, приличащ на този, предизвикан от вируса на СПИН, в дадения случай възниква във възрастен организъм спонтанно, не е вирусно заболяване и въобще не се предава от човек на човек", заяви специалистът.

Нови изследвания дават надежда за лечението на СПИН

Три изследвания, представени на 19-ата Международна конференция за СПИН във Вашингтон, може да открият нов път за лечението на инфекц...

Болестта, която бе наречена „синдром на възрастовия имунодефицит", за първи път бе открита едновременно в Тайланд и Тайван през 2004 година. Тя внимателно се изучаваше от двете страни и от Националния здравен институт на САЩ, но подробното й описание бе публикувано за първи път миналия четвъртък в медицинското списание New England Journal of Medicine, което предизвика остра тревога в медиите, че се е появил нов вид СПИН, заяви Ватханайингчаренчай.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com