Папата вече и в Туитър

7121
Папата вече и в Туитър

Папа Бенедикт XVI ще започне да изпраща съобщения в Туитър, използвайки @pontifex като свой личен акаунт, съобщи Ватикана, предаде БГНЕС.

Говорител на главата на Римокатолическата църква съобщи, че той иска да достигне до всички с туитове, които ще бъдат превеждани на осем езика. Първият туит от акаунта на папа Бенедикт XVI ще бъде изпратен на 12 декември. Миналата година папата изпрати първия си туит от акаунт на Ватикана по повод представянето на новия информационен портал на Светия престол.

"Ще получаваме духовно послание. Папата няма да се разхожда насам-натам с Блекбъри или iPad и никой няма да слага думи в устата на папата", заяви Грег Бърк, съветник по медийните въпроси във Ватикана. "Той ще туитва това, което иска да туитва", допълни Бърк. Очаква се обаче лидерът на 1,2 милиарда католици в света само да подписва, а не да пише сам всяко едно съобщение в Туитър.

Ватикана съобщи, че папата ще използва формата въпроси - отговори за първата си сесия в Туитър, фокусирайки се върху отговорите на въпроси за вярата в 140 знака. Ватикана покани хората да започнат да изпращат въпроси предварително, за да може папата да им отговори.

Католическата църква вече използва редица социални медийни платформи, включително текстови съобщения и You Tube, за да общува с младите хора. Ватикана разполага и със собствен акаунт в Туитър, който има близо 110 000 последователи, въпреки че той самият не следва никого.

Редактор: Десислава Ушатова

Папата: Исус е роден по-рано

Исус е роден години по-рано от смятаното досега, твърди главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI в нова книга, която беш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com