Печалбите на производителите на кока намаляват

5091
Печалбите на производителите на кока намаляват

Перу зае през 2011 година второ място в света след Колумбия по годишно производството на кока – от това растение се добива кокаина, предаде БГНЕС.

Според ООН насажденията в страната са достигнали 62,5 хиляди хектара. Увеличението на площите заети с кока в сравнение с 2010 г. е с 1,3 хиляди хектара.

Повече от 90% от плантациите с кока в света се намират в така наречения "андски наркотриълник", в който влизат Колумбия, Перу и Боливия. През 2011 г. В Колумбия са били отгледани 41,6% от разсадите в света, в Перу – 40,7%, а в Боливия – около 18%.

В абсолютни числа реколтата от кока през миналата година в Перу е 133 хиляди тона листа от растението, като 83% от таза маса е с незаконен произход, отбелязва РИА"Новости".

Както се съобщаваше в по-ранен доклад на световната организация, една от тенденциите през последните години е намаляването на печалбата на непосредствените производители на кока, докато нелегалното търсене в света запазва високото си равнище. През 2011 г. колумбийските селяни "кокалерос" са получавали за реколтата от един хектар средно 249 долара на месец.

Управлението на ООН по въпросите на наркотиците и престъпността се надява, че при такава ниска печалба властите в тези страни ще могат да предложат на селяните да отглеждат алтернативни видове култури.

Редактор: Ая Косарова

Перу е №2 в света по производство на кока

Перу е вторият по големина производител на кокаин в света след Колумбия. Това съобщи ООН, след като измери количествата земя, засети ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com