Почти половината американци умират в бедност

7203
Почти половината американци умират в бедност

Почти половината американски граждани – 46%, умират "без никакви финансови активи" или със спестявания от под 10 хиляди долара, откри ново проучване на Масачузетския технологичен университет, колежа Дартмут и Харвард, предаде БГНЕС.

На практика 19% от американците си отиват от този свят с "нула" долара, сочи изследването.

Според него голяма част от тези хора са имали под средните доходи и са разчитали "почти изцяло" на социални помощи, за да оцелеят. Те не са притежавали недвижимо имущество и са били в лошо здравословно състояние.

По-бедните американци умират по-млади. Това отчасти се дължи на факта, че не могат да плащат за медицинска помощ, алармира проучването. И преди смъртта си по-бедните американци са имали значително по-нисък стандарт на живот от този на обикновения гражданин.

Мнозинството от американците не спестяват достатъчно – половината не са спестили и стотинка за пенсията си. Това е най-характерно за младите, които имат лошо финансово образование, по-ниски доходи и са натрупали студентски заеми.

Американецът се нуждае от близо милион долара в спестявания, за да разполага с по 40 хиляди годишно за живот. Следователно е най-добре човек да започне да спестява навреме, съветва изследването.

Редактор: Яна Баярова

Банките в САЩ се подготвят за разпадането на еврозоната

Банките в САЩ се подготвят за разпадането на еврозоната и се опитват да защитят своите инвестиции в ЕС, в това число и юридически. Смят...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com