Рекордна глоба от $1,92 млрд. за пране на нарко пари

6252
Рекордна глоба от $1,92 млрд. за пране на нарко пари

Британската банка HSBC обяви, че ще плати рекордната глоба от 1,92 милиарда долара (1,5 милиарда евро), за да се прекрати разследванията срещу нея, съобщи БГНЕС. Срещу най-голямата европейска банка по отношение активи се водеше разследване от американските власти по афера за пране на нарко пари.

Според доклада банка HBUS, американският филиал на HSBC, за шест години е осъществила тайни транзакции на стойност 16 милиарда долара с Иран, а мексиканският й филиал е превел 7 милиарда долара на HBUS между 2007 и 2008 г., които може да са пари на мексикански наркокартели.

Чрез CellumPay плащаме сигурно и лесно със смартфон

„Целум България”, доставчикът на иновативни услуги в областта на мобилните разплащания, обяви на специално събитие старта н...

През юли британската банкова институция призна за "пропуски" и поднесе публичните си извинения пред разследваща комисия на американския Сенат заради липсата на бдителност относно операции, свързани с евентуално пране на пари. Докладът на американския Сенат установи "сериозни пропуски" в системата за борба с прането на пари на банката, която е изложила на опасност финансовата система на страната, излагайки я на възможно пране на пари, свързани с наркотрафика или финансирането на тероризма през миналото десетилетие.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com