Ромни се завръща към хотелиерството

3320
Ромни се завръща към хотелиерството

Бившият американски кандидат-президент Мит Ромни, който загуби изборите през ноември от Барак Обама, обяви, че ще се присъедини към борда на директорите на прочутата хотелска верига "Mariott". Както отбелязват запознати, Ромни е участвал в него и преди предизборната си кампания.

Според специално прессъобщение по този повод от компанията, бившият претендент на Републиканците за държавен глава е бил в борда на директорите на фирмата общо два пъти. Първият път това е станало през 1993-2002 г. Тогава Ромни напуска, тъй като е избран за губернатор на Масачузетс, а вторият път е от януари 2009 г. до януари 2011 г., когато отново напуска борда на директорите, поставяйки начало на предизборната си кампания, предаде КРОСС.

Всъщност, решението на Ромни да влезе в политиката, е едно от най-неизгодните в неговия живот.

През последните 20 години той е губил в 5 предизборни кампании - 2 от тях за президент, една за сенатор и две за губернатор, а е спечелил само една - за губернатор. Така че макар и богат, Ромни се върна у дома като средностатистически гражданин на САЩ.

Ромни, Мадона и Мишел Обама - топ US неудачници

Американското списание GQ подреди в класация на неудачниците в САЩ за 2012 година. Съвсем логично начело бе поставен неуспелият кандида...

Според сп. "Форбс" цялата тази публична дейност му е струвала 1,77 милиарда долара (1,35 милиарда евро). Ако беше продължил работата си в своя инвестиционен фонд Bain Capital, сегашното му богатство щеше да възлиза на 2 милиарда долара (1,53 милиарда евро), с което ще се изравни с основателя на Си Ен Ен Тед Търнър.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com