Русия и Ирак подписаха оръжейни договори за 4,2 млрд. долара

4816
Русия и Ирак подписаха оръжейни договори за 4,2 млрд. долара

Договори за доставка на въоръжение и оборудване на стойност над 4,2 млрд. евро са подписали Русия и Ирак за второто полугодие на 2012 г., съобщи „Интерфакс”, позовавайки се на официални документи, подготвени от руската правителствена прес служба по повод предстоящата среща в Москва на премиера Дмитрий Медведев с иракския му колега Нури ал-Малики.

В съобщението се подчертава, че договорите са подписани в рамките на серия от официални посещения в през април и в периода юли-август тази година на делегация от иракски военни експерти, водена от министъра на отбраната Саадун Дулейми, предаде КРОСС.

Ирак може да удвои дневното производство на петрол до 2020 г

Ирак може да удвои дневното производство на петрол до 2020 г., укрепвайки своята икономика и постигайки стабилност на световните ене...

Членовете на делегацията се запознаха с образци на съвременна продукция с военно предназначение руско производство, обсъдиха серия техническо-търговски предложения за доставки на специализирано оборудване с представители на „Рособоронекспорт” и подписаха редица договори на стойност над 4,2 млрд. долара”, се казва в официалното комюнике, разпространено от руските медии.

Според информация на АФП договорите се отнасят за доставката на 30 щурмови хеликоптера „Ми-28” и 42 зенитни ракетни установки „Панчир – С1”, които могат да се използват и срещу изтребители.

Агенцията твърди, че между двете страни се водят преговори за продажбата на Ирак на изтребители „Миг-29”, бронирано и друго въоръжение.

Редактор: Десислава Симова

Нур ал Малики: Ирак не подкрепя в сирийската криза нито правителството, нито опозицията

При посещението си в Москва иракския премиер Нур ал Малики заяви, че страната му не подкрепя нито опозицията, нито властите в конфликта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com