Руски депутат иска казаци да наказват гейовете с нагайки

8955
Руски депутат иска казаци да наказват гейовете с нагайки

Депутат от регионалното законодателно събрание на Забайкалския край в Русия Александър Михайлов иска да внесе законодателна инициатива за приемане на местен закон, който да позволява на десантчици и казаци да наказват мъжете с нетрадиционна сексуална ориентация, съобщава електронното издание „Газета”, като се позовава на местното издание „Чита.ру”.

„Необходимо е да се приеме закон в края (бел. ред. Забайкалския), съгласно който десантчици да имат право да хващат гейовете и да ги довличат до площад, където казаци да ги бият с нагайки”, цитира изданието думите на регионалния депутат.

Синодът отново поиска забрана на гей парада

Светият синод скочи срещу подготвяния на 22 юни в София гей парад и поиска от властите да го забранят. Архиереите призовават хомосекс...

Според него въпросът за еднополовите отношения скрива голямо количество проблеми в Русия, на първо място отбранителната способност, демографската обстановка и престъпленията на сексуална почва.

Международните наблюдатели припомнят, че Държавната Дума на Русия одобри преди време окончателно т. нар. закон за забрана на хомосексуалната пропаганда. Той предвижда максимални глоби до 1 млн. рубли (29 рубли – 1 американски долар), като престъплението е дефинирано спрямо възрастовата група, към която е насочено.

За пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения сред малолетни, глобата за обикновени граждани възлиза между 4 и 5 000 рубли, за длъжностни лица между 40 и 50 000 рубли, а за юридически лица административното наказание е определено в размер на 800 000 до 1 млн. рубли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com