САЩ: Заселничеството на Израел пречи на мирните преговори

4387
САЩ: Заселничеството на Израел пречи на мирните преговори

Вашингтон счита, че продължаващата заселническа политика на Израел представлява сериозна пречка за възобновяването на преговорите за постигане на траен мир с Палестинската автономия, съобщи БГНЕС.

"Съединените щати са против всички едностранни действия, включително заселническата активност на Западния бряг и строителството в Източен Ерусалим, тъй като те създават пречки пред усилията за възобновяване на преките двустранни преговори и поставят под въпрос постигането на резултати", заяви говорителят на Държавния департамент Марк Тонър.

"САЩ и международната общност разчитат, че всички страни ще предприемат конструктивни усилия за постигане на мир. Ние призоваваме всички страни да прекратят едностранните действия и да предприемат конкретни стъпки за връщане към преките преговори, за да може всички проблеми да бъдат обсъдени и целта за създаване на две държави, съществуващи в съседство, да бъде достигната".

Израел тези дни разреши изграждането на 3000 нови жилища в еврейските селища в Източен Ерусалим и Западния бряг на река Йордан, които от гледна точка на международното право се отнасят към окупираните палестински територии. Това се случи след веднага като Палестина получи статут на държава-наблюдател в ООН.

Редактор: Е. Гигова

Пентагонът стяга световна шпионска мрежа

Пентагонът възнамерява да изгради собствена шпионска мрежа по света, която по своите размери и персонал ще съперничи на ЦРУ, пише в. "В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com