"Шведски демократи" поискаха ограничаване на раждаемостта сред мюсюлманите

13791
"Шведски демократи" поискаха ограничаване на раждаемостта сред мюсюлманите

Общинският съветник от крайнодясната шведска партия "Шведски демократи" в съвета на градчето Алмхулт, Аника Рийд, заяви, че раждането на деца сред мюсюлманите трябва да се ограничи, предава "Денешен".

Необходимо е въвеждането на глобално законодателство във връзка с този въпрос, защото, според мнението на Рийд, мюсюлманската раждаемост е "световен проблем", който би трябвало да се регулира със закон.

"Този въпрос не е от местен характер, а международната общност трябва да се застъпи за ограничаваща политика, според примера на Китай", подчерта Аника Рийд.

По този повод на интернет страницата на "Шведски демократи" в Алмхулт се изтъква, че ако тази тенденция се запази, ислямът ще завладее света за петдесет години. В новината се апелира към населението на страната "да се събуди".
Междувременно централното ръководство на "Шведски демократи", който са известни сред обществеността със нетолерантните си нагласи към имигрантите и бежанците, твърди, че те не стоят зад позициите на Аника Рийд във връзка с предложението за ограничаване на раждаемостта сред мюсюлманите, информира още КРОСС.

"Ние не застъпваме такова нещо", подчерта партийният секретар Мартин Кинуен за вестник "Експо", отказвайки обаче всякакви следващи коментари.

Редактор: Е. Гигова

Само 58% са мюсюлманите в Албания

В Албания живеят 2 891 977 души. От тях 83.2 % или 2 329 715 се определят като етнически албанци, предаде БГНЕС. Това сочат данните н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com