В САЩ изпълниха първата екзекуция за 2012 година

6327
В САЩ изпълниха първата екзекуция за 2012 година

В САЩ е приведена в изпълнение първата за 2012 година смъртна присъда, съобщи Associated Press. 49-годишният Гари Роланд Уелч е екзекутиран в затвор в щата Оклахома, предаде БЛИЦ.
На Уелч била направена смъртоносна инжекция. Преди тя да подейства, той декламирал нещо от скандинавската митология, с чието изучаване се занимавал в затвора.

Екзекуцията била изпълнена в присъствието на затворнически персонал. Роднините на Уелч отказали да наблюдават изпълнението на присъдата. Самият осъден не се възползвал от правото си да покани някого.

АР съобщи, че три седмици преди това, след като му било окончателно отказано смекчаване на присъдата, Уелч се опитал да се самоубие, като си прерязал гърлото с парче от чашата за бръснене. През последните 20 години Уелч е вторият осъден на смърт престъпник в Оклахома, направил опит за самоубийство в навечерието на екзекуцията си.

Гари Роланд Уелч е осъден на смърт за убийството на Робърт Хардкасъл, извършено в град Майами, щат Оклахома, на 25 август 1994 година. Уелч и неговият съучастник Клоди Коновър пребили до смърт Хардкасъл край дома му. Уелч не признал вината си никога, като твърдял, че било при самоотбрана.

Клоди Коновър, признат като съучастник в убийството, също бил осъден на смърт, обаче после наказанието му било заменено с доживотен затвор без право на помилване. Коновър починал в затвора през 2001 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com