Англия - от мъката в ЮАР до отчаянието в Бразилия

12413
Англия - от мъката в ЮАР до отчаянието в Бразилия

Това беше загуба, която Рой Ходжсън дори не осъзнаваше. Загуба, която, освен ако не стане чудо, праща Англия у дома. Загуба, с която Англия ще отпадне още в групата на световно за първи път от 1958 г. насам. 56 години. 11 турнира. И 8 селекционери. Може да не сме много добри в спечелването на проклетата титла, но все пак обикновено знаем как да излезем от групата. Сега даже и това не можем да направим. Да, голът на Руни ни даде шанс отново да успеем. Но след това Суарес вкара втори, а това не изненада нито един фен на Англия навсякъде по света. Единствената изненада дойде от думите на Ходжсън, който обясни след мача, че "Суарес все още се възстановява". Само Господ знае какво може да ни причини Луис, ако е напълно здрав.

И така - мъката от ЮАР е последвана от отчаяние в Бразилия. Два мача, две загуби, нула точки. Още веднъж видяхме всичко това, което преследва Англия толкова много години. Издънки в защита, слаби пасове, още по-слаби удари и странна липса на сръчност, заради която губим топката лесно. Преди мача Стивън Джерард каза, че всичко ще се реши от грешки в защитата. Позна. Точно той я направи, след като прати топката към Суарес. С това Англия приключва пътя си на този мондиал. Това по-скоро бе като разходка в задънена улица, отколкото като истинско пътуване.

Ходжсън убеждава Джерард да не спира с националния

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън ще се опита да убеди капитана на тима Стивън Джерард да продължи кариерата си в националния отбор д...

Джерард ще приключи с националния отбор това лято след 113 мача. Преди срещата с Уругвай исках той да играе, както го прави за Ливърпул, но не стана. Но не можем да виним само него. На Англия отново й липсваше хъс. Има някакви прилики с мача 24 часа по-рано, в който Чили преби Испания. Тогава все едно видяхме глутница териери, които преследват с всички сили гордия испански елен. Видяхме раздаване на 100% и много енергия. А Англия беше един беззъб отбор.

В защита Джагиелка прави грешка след грешка през цялото време, Кейхил не е много по-добър. Балотели ни вкара с глава в първия мач, сега същото направи Суарес. Как ни липсваха Джон Тери и Ашли Коул.

А какво да кажем за Руни? Най-после вкара гол, но изпусна други два. Ако Пол Скоулс е прав и най-добрите дни на Руни вече са минали, трябва да го махнем още сега. Но той е само на 28?! Ще започне да вкарва за Юнайтед през есента и всички пак ще чакат чудо от него в квалификациите за Евро 2016.

Ами за стария Рой? От футболната асоциация казват, че той е техният човек за 2016. Неговият връх в кариерата като треньор са Фулъм и Уест Бромич. Но ако той бъде махнат, ще бъде заменен от Гарет Саутгейт. В шкафа с треньори друг няма. Така че Ходжсън сигурно ще остане.

Световното в Бразилия беше турнир, който започна с ентусиазъм заради новите лица в състава, но свърши с типичната депресия. Какво по дяволите - ние вече толкова свикнахме с разочарованието, че даже не се изненадваме.

Модел: Английски национал искаше тройка с мен и сестра ми!

Национал на Англия бе намесен в сексскандал след почти сигурното отпадане на британците от надпреварата за световната купа. Става дума ...

Сега трябва да се мисли наново, но с толкова малко играчи от Висшата лига ще е трудно. Уругвай показа още веднъж, че трябва да имаш мозък, за да играеш тази игра. Е, да имаш двама нападатели от топ класа, също помага. Но подобно на Италия, Уругвай игра умно, както напоследък казваме - това бе футбол за пораснали. А Англия беше просто сбирищина от ентусиазирани аматьори. Дори да им се получи нещо добро, то завършва или със загубена топка, или играчът с топката се натиква в задънена улица.

А освен това Англия не си вади поука. След гола на Балотели в края на първия мач очакваш това да не се повтори. А Суарес вкара същия. Ние никога не се учим. Никога не сме го правили.

Аз сам прогнозирах, че Англия няма да излезе от групата. Не беше кой знае каква магия. Даже е депресиращо, че се оказах прав. Просто трябва да признаем факта, че не сме добри.

 

Стивън Хауърд, "Сън"

Англия приключва пътя си като смъртно болен човек

Явно Англия не може да се справи с жегата. Не говорим нито че температурите в амазонската джунгла, нито че влажността на въздуха на све...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com