От Столична община се сетиха за пътната безопасност, за да се "изперат" преди изборите: Говори Богдан Милчев (ВИДЕО)

8427

Новите мерки за пътна безопасност, които Столична община предложи, не трябва да се наричат "мерки", защото това са задължения на СО и е трябвало да бъдат интегрирани още преди 10 години. Това заяви в Студио Actualno Богдан Милчев от Института за пътна безопасност (ИПБ) и бивш шеф на КАТ.

Той нарече "извратен популизъм" представените близо 20 мерки на 25 октомври, сред които светлоотразителни гривни за учениците, пешеходни острови, осветяване на пешеходни пътеки и учебен полигон за млади шофьори. Отделно, СО предложи и да се глобява за три нарушения, включително превишена скорост.

Богдан Милчев: В МРРБ има корупция, покровителствана от президентството

Богдан Милчев от Института за пътна безопасност заяви пред bTV, че има корупция в Министерството на регионалното развитие и благоустрой...

"Това не са мерки, това са задължения на Столична община. СО се управлява от един и същи екип повече от 10 г. и днес се сетили, накрая на живота си, че искат да правят нещо по темата за пътната безопасност. Това е политическа демагогия. Фандъкова е огромен длъжник към софиянци", заяви Милчев.

"През 2019 г. аз и организацията, която водя, организирахме публичен дебат между нея, Мая Манолова и още няколко кандидати за кмет, като тогава се родиха няколко идеи. Г-жа Фандъкова публично обеща, че ще изпълни идеите, но не изпълни нито една. Превърна ги в стил ГЕРБ. Една от основните идеи беше да се създаде група, която да отговаря за пътната безопасност. Те я превърнаха в звено от трима човека, назначиха в него приятели на зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев – хора без абсолютно никаква визия, и на практика опорочиха тази идея", каза още той.

Според него било планирано тази група за 6 месеца да извърши пакет от действия – оценка на риска, да види къде са най-големите проблеми, да възлага на одитор, за да може всеки проект за ремонт и рехабилитация да минава през одит за безопасност. "И още безброй неща. Всичко го извъртяха в техния стил и сега, понеже наближават избори, искат да се изперат. Провалените политики на Фандъкова в нейния мандат я правят негодна за кмет и тя няма да бъде, това е видно за всички софиянци", каза Богдан Милчев.

Той атакува и председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който според него бил поставен от задкулисието. "Георгиев не е сам – екипът, който стои зад Фандъкова, стои зад него. Това прозира в „добрите му намерения“ – пиарското пудрене на задълженията на СО", каза Милчев.

Институтът за пътна безопасност лансира проект "Мисия нула"

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) лансира проект „Мисия нула“ в усилията срещу пътно-транспортните произшествия. ...

Бившият шеф на КАТ критикува и мярката общинската полиция да върши част от дейностите на КАТ: „Смешно е, когато всеки иска да се прави на катаджия. Синхронът между институциите го няма. Просто в момента искат да разширят правомощията кой от общината да прави проверка. Събират се в един фонд стотици милиони, вкарват пари в общината и ги харчат за какво? За гривнички. Чакат поредната фирма, която да вземе обществена поръчка. СО се провали с обществените поръчки – най-показателен е проблемът с жълтите павета", коментира той.

Какво разкритие направи Богдан Милчев за Фандъкова и фирмата "Трейс" - четете тук.

Отделно, Милчев отправи критики и към мярката със създаване на учебен полигон за млади шофьори. "2018 г. – 2019 г. беше тежка и кризисна в СО, по мое предложение тогава се създаде Институт за пътна безопасност към общината, а аз бях зам.-председател. На първото заседание Владимир Илиев – бащата на рали състезателя Димитър Илиев – присъстваше и направи презентация за такъв полигон. Тези хора, които ви говорят в момента, са тежки лъжци. Разчитат на това, че хората не си спомнят. Аз обаче ще припомням всички грехове на тези хора", каза Богдан Милчев.

Как бившият шеф на КАТ атакува Бойко Рашков - четете тук.

Богдан Милчев, бивш шеф на КАТ: Държавата е неспособна! Ами ако автобусът беше пълен с взрив? (ВИДЕО)

Новината на деня: Двама полицаи загинаха в преследване при опит да спрат автобус пълен с мигранти. Това е станало около 5 часа тази сут...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Искал ли е председателят на БТС хижа "Христо Смирненски" за себе си? (ВИДЕО)

Какво ще бъде времето по Гергьовден? Говори синоптикът Петър Янков (ВИДЕО)

Мария Касимова-Моасе: Какъвто народът, такъв и Народният (театър)

Кметът на Карнобат: В общините имаме над 800 необезпечени задължения - държавата ни тупа като брашнен чувал

Габриела Руменова: Засега няма мярка, която реално да намали цените в магазините (ВИДЕО)

Науката за земетресенията: Какво трябва да знаем? (ВИДЕО)

"Отговорите": С Любомир Аламанов и проф. Николай Радулов (ВИДЕО)

Идва ли затопляне и край на "ледената епоха"? Прогнозата на Петър Янков (ВИДЕО)

"Отговорите": С Татяна Буруджиева, Любомир Кючуков и Любомир Аламанов (ВИДЕО)

Симеон Славчев: С машинното гласуване партиите на статуквото оправдават лошите си резултати (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com