Селекционерът на Чили: Излизаме срещу Бразилия без капка страх

9277
Селекционерът на Чили: Излизаме срещу Бразилия без капка страх
Снимка: Getty Images/Guliver

Хорхе Сампаоли - селекционерът на една от сензациите на Световното първенство по футбол, отборът на Чили - поиска смелост от своите футболисти на осминафинала с Бразилия.

"Чили изгради вече своя манталитет, така че срещу Бразилия ние ще играем без страх. Домакините ще искат да продължи традицията на доминация над нас, но ние ще се опитаме да променим това" - каза треньорът на чилийците.

Избраха Хауърд Уеб да води Бразилия срещу Чили

Съдийска бригада от Англия, водена от Хауърд Уеб ще ръководи осминафиналния мач между Бразилия и Чили от световното първенство по футбо...

Според него, в този мач ще има повече битка за пространства на терена, отколкото за владеенето на топката.

"Това е една различна Бразилия от това, което сме свикнали да наблюдаваме. Те правят бърз преход с директни подавания от централните защитници към нападателите. Така че ние трябва да бъдем много внимателни, когато загубим топката" - каза още треньорът на Чили.

"Защита и смелост, това ще бъде важно за нашият отбор. Наясно сме, че целият стадион ще бъде срещу нас" - заяви още той.

Клаудио Браво: Имаме добри шансове да изхвърлим домакините от турнира

Вратарят на чилийския национален отбор Клаудио Браво заяви, че той и съотборниците му са пределно мотивирани в предстоящия осминафинале...

Неймар е различен тип играч, разсъждава още гологлавият специалист и разкри плана си да бъде укротен на терена бразилския идол:

"Ще играем много близо до него, ще се стремим да не му даваме да получи топката. Но персонален пазач няма да му поставяме."


Сампаоли така или иначе трябваше да признае, че дефанзивният полузащитник Гари Медел няма да бъде готов навреме.

"Той има мускулно разтежение и ще преценяваме в последния момент какво е състоянието му. Ако мачът е в момента, няма как да играе. Но ще използваме оставащото време за възстановяването му. Той е играч със специално значение за нас и ще го чакаме до последната минута. Доста по-добро е състоянието на Артуро Видал, но и за него не искам да правя прогнози сега" - завърши селекционерът на Чили.

Ексцентричният Сампаоли водил мач, покатерен на дърво

Ексцентричен факт от биографията на селекционера на Чили Хорхе Сампаоли излезе наяве покрай успеха на тима на Световното. През 1995 г. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com