За Бело Оризонте светът е просто един бар

45416
За Бело Оризонте светът е просто един бар

Градът с интересното име Бело Оризонте (в превод "Хубав хоризонт") се намира в югоизточната част на Бразилия. Той е едновременно и община в Бразилия, столица на щата Минас Жерайс. Отстои на 716 км от град Бразилия, столицата на страната. Заобиколен е от планината Сера до Курал, градът е планиран и построен като политическа и административна столица на щата Минас Жерайс, в духа на позитивизма и в момент на възход на републиканската идеология в страната.

"Минейрао" в Бело Оризонте - домът на "петлите" и "лисиците"

Стадион "Минейрао" е едно от историческите футболни места в Бразилия. Дом е на два от грандовете и шампиони през годините Атлетико (Мин...

Модерният южноамерикански мегаполис блести най-вече със своите паркове, бизнес и административни сгради, създаващи изчистения динамичен облик на града. Редом с тях има и много класически здания, които придават уют и спокойствие в Бело Оризонте. Архитектите на града казвали, че при планирането на инфраструктурата са се водели от вида и разположението на американския Вашингтон (Washington, D.C). Никой не се наема да коментира дали те са постигнали целта си, със сигурност днес Бело Оризонте се счита за един от градовете с най-добро качество на живот в Латинска Америка.

В района Пампула са разположени много от забележителностите на бразилския град. Впечатляват сградите на Федералния университет Минаш Жерайш, Футболният стадион Минейрао – най-голямото спортно съоръжение в щата и вторият по големина в Бразилия, Танцувалната зала, както и Музеят на модерното изкуство.

Интерес представлява и рядко срещаното съчетание "църква в модерен стил". Става дума за храма Сао Франсиско де Азис, която също се намира в съвременния комплекс Пампула. Архитект на църквата с овална форма е небезизвестният Оскар Нимейер.

Бразилия - столицата с форма на самолет

През 1891 година управниците на Бразилия взимат решение да бъде построена нова столица на страната. Две години по-късно е определена и ...

Гордост за Бело Оризонте е красивият Парк на свободата. На обширната му територия са разположени много впечатляващи щатски и правителствени сгради, окъпани от пръските на пищни фонтани. Други интересни площади са "Руи Барбоса", Общинският парк, както и площадът "Седми септември", където през 1922 г. е издигнат монумент в чест на 100-годишнината от независимостта на Бразилия. В центъра на града се намират още църквата Носа Сенхора де Фатима и базиликата в неоготически стил Лурдес.

Статия в американския "Ню Йорк Таймс" придаде на града и друг симпатичен образ. Медията определи Бело Оризонте като града, в който целият свят се свежда до едно – бар. И то не лъскави барове в лобитата на скъпи хотели или в големи търговски центрове, а импровизирани барове, изникващи на булеварда или сгушени сред малките улички. Посетителите на Бело Оризонте често може да видят местните, седнали върху каквото намерят, по улиците на града да пият бира и да обсъждат вълнуващите ги теми. На територията на бразилския град има около 12 000 бара.

Рио - "Чудесният град" на карнавала, безкрайните плажове и футбола

Пълното име на града е Сао Себастиао до Рио де Жанейро (São Sebastião do Rio de Janeiro). Рио де Жанейро в буквален прево...

Заобиколеният от планини Бело Оризонте е най-големият град в щата Минаш Жерайш. Той е третият по големина метрополитен в южноамериканската страна. И все пак Бело Оризонте и до днес остава почти неразпознавана дестинация сред широката аудитория. Може би причината за това е, че бразилският град няма излаз на море, съответно не предлага апетитните за повечето туристи плажове. За сметка на това пък има десетки хиляди барове, в които човек лесно може да се социализира и да създаде нови приятелства.

Населението на Бело Оризонте с принадлежащите му области е 5,4 милиона души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com