Примитивни условия в областната болница в Ямбол: Пренасят пациент с мушама

3083
Примитивни условия в областната болница в Ямбол: Пренасят пациент с мушама
Снимка: личен архив

Скандално видео как санитари пренасят пациент с мушама събра стотици гневни коментари в социалните мрежи, съобщава Нова тв. Кадрите са от областната болница в Ямбол.

68-годишният пациент от клипа е бил в кома и за съжаление не успява да се пребори за живота си. Абсурдното пренасяне с найлон възмутен заснема с телефон синът му Петър.

Отвориха Спешното отделение в Ямбол, падна карантината за ромския квартал

След 24 часова щателна дезинфекция отново заработи Спешното отделение на областната болница в Ямбол, предаде кореспондентът на БГНЕС. ...

„Баща ми беше с диагноза карцином на белия дроб и беше в лошо състояние. Да видиш близък така и да го мъкнеш, за да му дадеш първа помощ, за да може да се съвземе е ужасно. Аз се принудих да помогна на самите сестри и го качихме до четвъртия етаж с една мушама”, разказва Петър Петков пред Нова тв.

Лечебното заведение е единственото в страната от т.нар. павилионен тип - т.е. 17 отделни сгради, построени между 1912г. и 1980г. Те в момента се рушат, а медиците са принудени да работят в примитивни условия.

Сградата на белодробно отделение е строена преди повече от век и не позволява изграждане на асансьор. Заради стръмните и извити стъпала, пациентите не могат да бъдат пренасяни с носилка, обясниха от болничното ръководство.

„Проблемът е и за близки, и за пациенти. Проблемът е и за персонала, защото това изразходва изключително много кадрови ресурс”, казва д-р Димитър Рунков, директор МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

Припомняме, че Рунков е нов директор, той пое лечебницата през юни тази година в условията на пандемия. В белодробното отделение на болницата бяха настанени пациенти с коронавирус. И пак през юни заради заболели медици се наложи Инфекциозното отделение да бъде под карантина за 14 дни. Пациентите бяха пренасочвани към частната болница в града.

Болницата в Ямбол остава без медици до дни?

В Ямбол ситуацията е тежка и динамична. 56 са заразените с коронавирус в града, от тях 3 са медици. До дни се очаква болницата да остан...

Инфекциозното отделение на болницата в Ямбол е затворено за 14 дни

Според специалиста това е проблем, който трябва да бъде решен. Без значение кой управлява и кой има желание да го прави.

 

„Моят проблем като ръководител е, че аз всеки ден подлагам санитарките на нечовешки усилия. И това мога да кажа, че рефлектитра и върху здравословното им състояние. Голяма част от тях излизат в болнични, заради дискови хернии. Абсолютна амортизация на персонала е това”, добавя д-р Рунков.

Нова болница в Ямбол се строи повече от четири десетилетия. Последните обещания за нийното доизграждане дойдоха лично от премиера Бойко Борисов, който обеща да се отпуснат от държавния бюджет 27 млн. лева. Единствената фирма, която се яви на търга за дострояването, поиска 36 млн. лева, припомня БНР.

Медици за училища и детски градини търсят в Ямбол

Лекари и медицински специалисти се търсят дни преди 15 септември за училищата и детските градини в Ямбол, съобщават от БНР. 10 медицин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЯМБОЛ:

В Ямбол замениха 2 хитлеристки оръдия за съветски танк, артилерийска установка и два ЗИЛ-а  

Ямбол готви референдум заради лагера на бойната група на НАТО край Кабиле

Учениците в Ямболско минават на онлайн обучение до края на седмицата

Обявиха грипна епидемия в област Ямбол, учениците обаче остават в клас

Кметът на Ямбол и жена му опитват да вземат със схема общински имот

Бърз влак блъсна и уби мъж край Ямбол

По халат и с шампоан: Мъж отиде да се изкъпе във ВиК Болярово

Свалиха националния флаг от хълма "Боровец" - било много студено (СНИМКИ)

Валентин Ревански спечели убедително нов мандат в Ямбол

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Ямбол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com