X
 
 

Алените астролози на световните катастрофи

5903 6
Алените астролози на световните катастрофи
Снимка: iStock/Guliver
Добре разбираме високото обществено доверие към астролозите. В тях има всичко онова, от което публиката се нуждае - категоричност, простота, неизбежност, яснота на прогнозата, съчетана с яснотата на звездите. Политолози, социолози, астролози - подредете ги един след друг и последните моментално ще се изкачат най-високо в общественото доверие. Чакаме само онзи момент, при който социолозите да направят проучване за влиянието на астролозите, което да бъде коментирано от политолозите. Това ще бъде мечтаният Голям взрив на рационалната вселена, в която вселенските стихии ще се сплетат с експертизата на анализ и от огромните пространства на открития Космос ще се приземят право в миниатюрното точковидно средоточие на телевизионите студиа. 

Но стига абстракции - идват от конкретен повод. Той е гостуването на Алена по бТВ в последните дни. Там стана ясно, че събитията в Близкия изток, като всяко друго нещо могат да се обяснят през звездите. Уран, ако съм запомнил правилно, играе роля в това, което става в Ирaн. Тук дори има почти пълно припокриване на планета и държава - случайност? Уран, стана ясно, отговаря за силите на разрухата, която хем помита старото, хем се обръща срещу онзи, който руши, за това и Tръмп е застрашен от това да се разболее, понеже посегнал на иранския генерал.

Оказа се също, че стабилността на правителството е до някаква степен гарантирана от самия ден, в който премиерът Бoйкo Борисoв е положил клетва - 4 май 2017-та. Вие може отдавна да сте забравили за този ден, но Алена не е - той, твърди се, има особени вибрации, които яката помагат. Питам се - ако например бе положил клетва на пети май, щеше ли управлението му да е по-различно? Например щеше ли Апартаментгейт да се размине толкова безнаказано? И дали един пети май, вместо четвърти, нямаше да намали вота на последните избори? Но най-много смущава сложността на следната калкулация - не е ли всичко, което става у нас супер конфликтно безкрайно уравнение, в което различни дати на избирателите влизат в контакт с различни дати от биографията на избираните? Не може ли вместо да се мъчим да следим всичко, което става и правим всичко възможно да стане така, както ни се иска, да помолим приятелите програмисти за едно вселенско приложение, което да форсира през мощта на компютъра безброй база данни, които да се обработят математически и астрологически, тъй че най-накрая всичко да стане ясно?

Не зная за това, не мога да преценя. Ако вие също не можете, това е заради датата, на която сте родени. Общуването ви със звездите зависи от предразположението ви за общуване със звездите, а звездите решават кога да се появите и съответно дали да развиете въпросното предразположение. 

Големият въпрос е защо медиите продължават да се осланят на това предразположение. Той има малък отговор - за рейтингче. Вие не сте глупави хора - предположете рейтинговата мощ на експерт по Близкия изток и разиграването на сложната геополитическа карта в сравнение с информативния поглед към Слънчевата система и нейните страховити гаранции. Човекът е малък, ограничен, мислеща тръстика, както казва Паскал.

Но Уран казва друго. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Какъв уран, бееее! Сатурн е над иран,100 години, както е бил над Европа от 1900 - ната година! бе вие там сте толкова неучени ! и в плюс Валя Балканска пее на откритието на руснаците в 1956 в АНТАРКТИДА, че са разбрали още тогава какво се случва с климата! Кой е имал тогава тецове с въглища?!?!англия германия хамерика австралия, но сега и китай.е, сега си го ядат, но и всички други народи!!!
 • Сър Стенли Ройс 3 Сър Стенли Ройс преди 2 седмици Профил на трол?
  Сваляйте звездите, късайте хороскопите и вадете телескопа. Време е за шоу, дами и господа... Omnis intra - siccus!(Целият вътре - сух!)
 • Октомври 2 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Как може Българските политици да станат отново хора ? Ами почти невъзможно Е. По скоро от дъждовният червей ще направите човек отколкото от /АНТИ/Български политик да го върнете отново да бъде човек. Е , има една слаба надежда. Тя е въдовряването им в тво. Малка надежда , но все пак. Извинявам се на биологичният вид дъждовен червей за обидното сравнение с /АНТИ/Българските политици.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  А , техните Съучастници за съжаление също са изгубили човешкият образ. Ами то с какви се сбереш такъв ставаш , но все пак и малаката надежда е като за онези убавци , ама убавци нещо да ОТКРАДНАТ , ДА РАЗБИЯТ , ДА ПРЕДАДАТ , ДА ИЗМАМЯТ. те са ЗА ДРУГО НЕ СА СПОСОБНИ. ПРОСТО НЕ СА
  : 5 !
 • Октомври 1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  По време на Коледно/Новогодишните партита на АНТНАРОДНАТА КЛИКА 10111989 / включаваща почти всички партии/ лицето райко байчев призоваваше да се подарява на политиците книги ? Демек да си извадите от джоба някакви пари да купите еди каква си книга и да им подарите. Ами повече от КОЩУНСТВЕНО. На тези е престъпление срещу Човечеството да се подарява каквото и да е било дори и пълна кофа с боклук. На виж още ›› тях единственото решение е да се ЗАЧИСЛЯВА. КИРКИ , ЛОПАТИ И ДРУГИ ОРЪДИЯ НА ТРУДА ДЕТО СА ЗА ЧУКАНЕ НА КАМЪНИ ИЛИ ЗА ТЯХНОТО МЕСТЕНЕ ОТ ТОЧКА А ДО ТОЧКА Б. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПОВЕЧЕ ОТ ГАВРА.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Ау ке се разпалчем. Ами сложилият минус ти подари ли им книга ? Е напълно и ТИ си заслужаваш зачисляването на ЛОПАТА , КИРКА И ПАРЕН ЧУК И една зелева чорба без зеле и мухлясъл хляб на ден .
  : 0 !
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой....

Последно в Актуално