Борисов, Доган, Нинова - чакаме, най-доброто предстои

9507
Борисов, Доган, Нинова - чакаме, най-доброто предстои
Снимка: Facebook/Николай Хаджигенов

Изобщо не е някаква голяма изненада, че за втори пореден път ГЕРБ има първи мандат да направи правителство и не може да го направи. А причината да не може е крайно проста - изборното статукво, скрепено с върналата се хартиена бюлетина, осигурява на Борисов и компания достатъчно голям дял, че да не падне в политическата бездна, но не и достатъчно голям, че да изпълзи от нея.

Какъв е ефектът от хартията, няма нужда изобщо да се дискутира - политическите простотии как се срамували възрастните са просто това, простотии. Не се срамуват като идат в търговската верига да плащат електронно и дори, о чудо, сами да си мерят продуктите. Ефектът от хартията е само този: Анализ след вота показа хиляди грешки на избирателните комисии . Това крепи Борисов (и не само него), както и нежеланието на 6 от 10 българи да изберат нещо различно.

Борисов обаче е пределно наясно, че извън ПП-ДБ няма полезен ход. Хартиена коалиция е едно, управленска коалиция - друго. С ДПС и БСП в едно, официално, рухват всички митове. Точно затова трябва да се случи - и на следващите избори поне една глава на триглавата ламя ще има да хвърчи, което ще е много хубаво за България.

"За да извадим държавата от дъното - сме готови да го направим" - това каза лидерът на ГЕРБ на директен въпрос защо не се коалира с ДПС и БСП, вместо да обяснява как ПП-ДБ едисикакво и после пак да тича към тях за правителство. Давайте, г-н Борисов - чакаме, все пак не се отказахте от БКП като си тръгвахте от МВР.

На България вече ѝ е нужна шокова терапия. Вариант ГЕРБ-БСП-ДПС все пак е за предпочитане пред "Възраждане" - вече писах за това: Време е: Лекарството за България са Костадинов и "Възраждане" . Това е положението - като не искат поне двойно повече хора да отидат да гласуват, нещо трябва да ги накара. А в България, пък и по света, осъзнаването идва, когато ти се случи нещо лошо.

И да е ясно - докато няма работеща съдебна система, която отсъжда на база факти и доказателства, докато няма прокуратура, която не се прави на три и половина за очевидни неща, няма държава. Това е положението - понеже има много, които не го схващат, ни е време за "възраждане" с много дебели кавички, че да ни дойде умът в главата.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com