Чорапите ще ни пазят да не паднем

28309
Чорапите ще ни пазят да не паднем
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Чорапите са важен атрибут от облеклото, който, както наскоро писахме, се оказва, че дори има връзка с една доста интимна тема – постигането на оргазъм при жените. Доколко това е така, всеки сам може да прецени за себе си.

Чорапите обаче скоро ще имат и още едно, нестандартно предназначение - те ще предпазват носещия ги човек от падане, счупвания и други травми.

Каква е връзката между оргазма и чорапите?

Бихте ли искали партньорът ви да бъде с вълнени чорапи, докато прави секс с вас? Сигурни сме, че почти всички отговарят отрицателно на ...

Специалните чорапи ще бъдат предназначени основно за хора, които страдат от мускулна слабост, обусловена от възрастови изменения.

На външен вид чорапите, разработвани от група японски изследователи, ще изглеждат по съвсем обичаен начин. Тайната им ще се крие в специален синтетичен материл, разположен в предната част, където се намират пръстите на краката. Той ще придържа пръстите изправени нагоре, което значително намалява риска от това човек да се спъне в стъпало или друго препятствие и да падне. Изследователите отбелязват, че най-честите падания се случват именно на стълбището. Ъгълът, под който ще остават пръстите нагоре, е 14 градуса – „наклон“, с който лесно се свиква и не предизвиква неудобство при ходене.

Едновременно с това уникалните чорапи имат ефект за изместване центъра на гравитацията назад, по посока към петите. Това също намалява риска от спъвания и падания.

Към момента продуктът все още е на ниво прототип. Предварителните изследвания обаче показват, че чорапите действително намаляват броя на инцидентите от този тип.

Лекуват хъркането с... чорапи?

Учени твърдят, че носенето на стягащи чорапи, предназначени за хора с венозни проблеми, може да окаже положителен ефект и върху сънната...

Известно е, че колкото повече остарява човек, толкова по-голям е рискът от падане. В напреднала възраст травмите водят и до по-трудно възстановяване и връщане към ежедневните дейност и независим живот. Подобни инциденти могат да доведат до трайна загуба на самостоятелност и дори до инвалидност. Затова разработката на японските учени е особено ценна и се надяваме скоро да я видим в търговската мрежа.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com