Дамско бельо с електрошок предпазва от изнасилване

8812
Дамско бельо с електрошок предпазва от изнасилване

Нежният пол съвсем разбираемо е и по-слаб физически. Затова на дамите е по-трудно да се защитят при евентуално нападение. Интересна разработка обаче, дело на група индийски учени, ще предостави неочаквано предимство на жените при директен физически сблъсък по най-неочакван начин.

Скрита технологична мощ в бельото на нежните същества ще им помага да се противопоставят на престъпниците, опитали да нарушат брутално личното им пространство.

Учените създадоха удобно бельо с вградени електроди

От години учените обмислят как да създадат дрехи с вградени сензори, които да предоставят различни данни за тялото на носещия ги човек....

Суперсъвременното долно дамско бельо ще помага на собственичката му не просто да обезвреди насилника, но и да извика моментално представители на органите на реда. Идеята е на екип инженери от индийския град Ченай, съобщава Times Of India. Целта е да бъдат предотвратени не просто случаи на нападение, а опити за изнасилване, пояснява още изданието.

Според думите на един от разработчиците – Маниш Мохан, иновационното дамско бельо е снабдено с най-модерна техника, позволяваща ефективна отбрана и проследяване на местоположението на собственичката. Дрехите имат GPS и GSM модули, както и електрошокова система, способа да „удари“ нападателя с разряд с мощност 3800 киловолта. Системата за самозащита работи по следния начин – първоначално отблъсква престъпника с електричество, а след това съобщава на полицията точните координати на мястото на нападението.

Едновременно с това бельото изпраща спешен SMS на роднините на дамата, станала жертва на престъпление.

Авторите на разработката смятат, че системата за самозащита е особено актуална най-вече за родната им страна – Индия. Там темата за изнасилванията сега е толкова наболяла, колкото никога до този момент. Причината за ескалиралото напрежение – разигралата се през декември драма с 23-годишната студента от Делхи, която беше пребита, измъчвана и изнасилена от шестима мъже в автобус. По-късно младата жена, брутално изхвърлена от превозното средство след гаврата, почина в болница в резултат на множество вътрешни наранявания.

Виж Луиза Григорова по секси бельо

Актрисата, по която въздишат хиляди мъже, Луиза Григорова се показа само по секси бикини и корсет във Facebook. Тя и колежката й Теодо...

Това е само един от многобройните случаи на изнасилване в Индия. Статистиката показва, че средно на всеки 18 часа по една жена, станала жертва на изнасилване, подава сигнал до органите на реда.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com