Докога прокуратурата ще насочва към съда за слабите си резултати?

4812
Докога прокуратурата ще насочва към съда за слабите си резултати?
Снимка: БГНЕС

Питайте съда защо се стигна до присъдата срещу Христо Бисеров. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Нова телевизия, излъчено рано тази сутрин (12 юли). Според Цацаров по делото е имало доказателствен дефицит.

Коментар на редактора

Цацаров за Бат Сали: Естествено, не е спрял при знак на полицейски служители

Това е по-скоро демонстрация и съзнание за безнаказаност. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира случая с поискания имунитет на...

Точно отношението към делото на Бисеров, както и към случая „КТБ“ вбесяват до огромна степен всеки средноинтелигентен български гражданин. На всички е ясно, че и по двата случая има основателно съмнение. В първия случай обаче на две инстанции Христо Бисеров беше оневинен, а единственото оправдание на прокуратурата е „липса на доказателствен материал“.

Кой събира доказателствата? Кой изгражда обвинителната теза? Чия работа е да се докаже обвинение? Не е съдът във всеки случай. Затова и такива оправдания показват, че прокуратурата не успява да постигне резултати. Цацаров заяви, че знае добре за дефицитите при МВР, при обвинението, но вече и оправдателните присъди станали повечко. Как да не станат, ако обвинението не може да се докаже? Нали уж трябва да боравим с доказателства, с факти, а не да караме на приказки по медиите.

Кратко, точно и ясно – няма как прокуратурата да излиза суха от водата за провалите си. Но и няма как да ѝ се потърси сметка – а защо, погледнете съдебната реформа. Все още главният прокурор си остава непогрешим и несменяем, докато тече мандатът му. И да бърка, и да не бърка, значение няма. Тогава как да очакваме, че той би бил 100% ефективен?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com