Господа политици, само под строй ли да питаме?

7890
Господа политици, само под строй ли да питаме?
Снимка: БГНЕС

За мнозина сигурно свободата на словото изобщо не е животоопределяща тема, особено като си имат Facebook. Но точно както доста хора си мислят, че коронавирусът не ги засяга и е измама, обаче всъщност удари здраво по всички ни – директно и индиректно, така е и със свободата на словото. Поради една проста причина – за да решаваме проблемите, които ни пречат, първо трябва да ги назовем.

Днес, 29 май, в сутрешния блок на Нова телевизия гостуваше екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. За решилите да отделят половин час от времето си да чуят какво има да каже той по достатъчно наболели теми в ресора си обаче със сигурност остава споменът от постоянните му оплаквания – защо го питат за това, а не за онова и като толкова питат, защо да не върне всичко "както преди" и да си отстъпи поста на питащите.

Г-н Димитров, който иска да си булюка с мисирки, може лесно да ги намери – да пита Бойко Борисов. Не че Нова телевизия много се е засилила напоследък да задава неудобни въпроси на властта, но да се оплакваш в ефир как те питат за арестувания ти заместник (Красимир Живков), а не колко много се напълнили например язовирите, откакто си министър, е или върло нахалство, или тотално изключване от реалността.

Как да се борим с фалшивите новини?

Кризата с коронавируса малко от малко поотпусна хватка поне за България и нашите народни представители веднага се захванаха за работа. ...

Вие, г-н Димитров, сте най-новият министър в това правителство. Когато обаче решихте да приемете поста, поставихте ли условие да си подберете екип? Ако не сте, защо? Няма начин когато заместник-министър бъде арестуван и то със сериозно обвинение, ресорният министър да не бъде питан! Ако не бъде, това значи, че съвсем няма никакви медии! А ако ресорният министър му е тъжно, неудобно или се чувства по някакъв друг отрицателен начин, винаги може да не работи министър, не само да се заканва по телевизията, че ей сега си отива, само да има кой да му заеме мястото! Ще се намери!

Между другото, г-н Димитров, недейте прекалено много да се оплаквате от Нова. Защото там не Ви попитаха как така кораб е скъсал отходна тръба във Варненското езеро, след като по проект тръбата трябва да е заровена на 7 метра дълбочина под дъното му?! Този кораб случайно да не е копал за злато? А МОСВ каква роля е играло в проекта за тръбата? Европари давани ли са? Кой ги е искал, кой ги е одобрявал, кой ги е отчитал, кой е проверявал какво е свършено за тези пари? Знам, знам, вие сте само от три месеца министър, не можете да оправите всичко назад за 10 години за толкова време. Но е хубаво поне да имате някакви що годе смислени отговори, когато такива въпроси почнат да стават и информационно болезнени – иначе за какво сте министър?

А за неудобството да бъдете питан кофти неща – това е журналистика! Другото е пиар, струва и по-скъпо, и в крайна сметка излиза по-лошо през носа!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com