Жалко, че Хитлер не е жив да даде гледна точка за доброволческите отряди

11097
Жалко, че Хитлер не е жив да даде гледна точка за доброволческите отряди

Това е фундаменталното схващане на демокрацията, че всички са равни и имат равни права. Последиците от това са, че всеки глупак има право на мнение; че мнението на всеки глупак е равно на хора, които са специалисти по национална сигурност. Това заяви националистът и бивш лидер на Български национален съюз Боян Расате в ефира на Нова телевизия по повод "доброволните отряди", които "залавят" и задържат бежанци от Турция в близост до границата на България.

Коментар на редактора

Всички, които са с акъла си, са чули, че от България трябва да се бяга с писъци

Така адвокат Николай Хаджигенов коментира ситуацията с поредното залавяне на мигранти от граждански патрул. Според Хаджигенов в нашето...

Днес (12 април) в студиото на Нова адвокат Николай Хаджигенов беше нормалният събеседник. Той беше специалистът по право, който е редно, и по думите на Расате, да слушаме, когато казва, че хората, тръгнали да ловят бежанци, извършват множество престъпления. Юрист е, знае сигурно човекът. 

Кой е Расате? В Wikipedia пише, че той е български националист, бивш лидер на Български национален съюз (БНС) и председател на движение „Гвардия“, член на Испанската фаланга и национален представител на Европейска Акция (ЕА) за България и лидер на Български национален съюз - Нова Демокрация (БНС-НД).

Боян Расате, според Wikipedia, не е имал крайно лесен живот и от това, което говори, става ясно, че сега никак не харесва демокрацията. Всеки глупак можел да се изказва по теми, за които нищо не разбира, смята Расате. Ама точно тази демокрация дава възможност на един националист да се изказва в медийния ефир по теми, за които е предизвестено какво ще му е мнението. Като всеки глупак.

И питам какво разбира Боян Расате от национална сигурност, макар да е бил танкист, пак според Wikipedia?

Другият ми въпрос е дали Нова не са успели да извикат Ангел Джамбазки (за пореден път) и е трябвало да се задоволят с Расате, който очаквано одобри доброволните отряди, отрече глупавата демокрация и равните ѝ права, обяви се за всеобщ национализъм и се противопостави на неговотото отричане от страна на глупавите интернационалисти?

Боян Расате заяви, че той е жертвата в боя с мъж в София

Бившият лидер на Български национален съюз (БНС) и председател на движение "Гвардия" твърди, че е бил нападнат, след като тази седмица ...

Телевизионерите сигурно съжаляват, че не могат да поканят Адолф Хитлер. И той има интересни виждания и би изказал "другата гледна точка".

Телевизиите у нас така и не разбраха, че понякога на другата гледна точка - като това, че може и Земята да не е кръгла, не може да се дава толкова много ефирно време; че трябва да се подходи с критичност и определена доза етика. 

В скорошно национално социологическо изследване за обществените нагласи спрямо бежанците в България, осъществено от "Сова Харис" по поръчка на Института за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт" става ясно, че българите се страхуват от бежанците, но не ги мразят. Отношението на българите към бежанците определено не е еднозначно и силно се влияе от публичното отразяване, каза при представянето Любимир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения. Той обясни, че за разлика от повечето европейски страни, където има сериозно разминаване между политическото говорене и широките обществени нагласи, то в България по-често се преекспонира проблемът в публичното пространство от политици и медии.

Значи, нека надъхваме бъдещите динковци с популистко говорене и медийното му отразяване.

Нека си ги отгледаме добре, знаейки, че българинът го е страх, и да се радваме на обществената популярност. Поощряваме неспазването на закона, стремейки се към кратковременни облаги. Егати връщането назад. Жалко, че не могат да поканят Хитлер да се изкаже. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com