X
 
 

Как и кога ще свърши Криминалният преход?

8265 7
Как и кога ще свърши Криминалният преход?
Снимка: БГНЕС
( ... предвид призива на президента към главния прокурор да обясни мотивите си за отправено питане към Конституционния съд за задължително тълкуване на чл. 103 от Конституцията)

В хода на образувано и водено от Специализираната прокуратура наказателно производство, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 г. са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност, включително и на приобщени по делото веществени доказателствени средства (събрани чрез използването на специални разузнавателни средства експлоатирани от ДАНС, спрямо командира на ВВС генерал-майор Ц.Ст.).

Иван Гешев, главен прокурор на Република България (29.01.2020):

"Не са СРС-та. Така, това, което е в медиите и беше публикувано в прессъобщение на прокуратурата, е постановление за спиране (на досъдебно производство), извадки от него по-скоро, за което има разрешение на наблюдаващите прокурори".

"Искаме този криминален преход да свърши", каза още държавен обвинител номер едно през вчерашния 29 януари, 2020 година.

Определено искаме – но как ще свърши? Този въпрос е толкова важен, колкото и кога ще свърши, просто защото искаме да знаем какво ще започне след това. Ако ще караме като приказката "Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия", тогава няма смисъл. А подозренията, че точно така ще стане, си остават.

Наказателен кодекс

Чл. 145а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.

(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.

(3) В случаите по предходната алинея съдът може да постанови лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.

Законопроект на Валери Симеонов за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Чл. 48а: Лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор" след получаване на съответния лиценз.

Преходни и заключителни разпоредби

Параграф 5 (1): Лицензите за организиране на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, които са издадени на лица, различни от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", се прекратяват след изтичането на три месеца, считано от влизане на закона в сила.

Предложение на финансовото министерство за Закон за Националната агенция по хазарта

Преходни и заключителни разпоредби

Параграф 3 (1) Образуваните и неприключили производства по издаване на лицензи пред закритата Държавна комисия по хазарта се разглеждат по реда на този закон. (2) Издадените от Държавната комисия по хазарта лицензи запазват действието до изтичане на срока им.

Първо, вижте какво пише в Наказателния кодекс за работата със СРС. После можете да разгледате законодателната дейност за хазарта – и след това да си припомните колко пъти Валери Симеонов публично обяви, че още не е чел закона, предлаган от финансовия министър Владислав Горанов и подопечните му, а след като вече нямаше как да не го е чел - мина време все пак, обясни, че двата законопроекта са тотално различни. За справедливост ли говорим или за глутници, борещи се за надмощие и помитащи всичко по пътя си? Мерси на втория вариант – същият като досегашния!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ако днес бъде забранена БСП/БКП/ДС, то от утре ще живеем в нормална европейска държава!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  криминалния преход ще свърши когато президента ни престане да е съучастник в унищожаване на документи.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  в БГ никога, посткомунизъм до като умре последния комунист
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Кратко и ясно - нов бардак със стари курви не става, не чаршафите, а курвите трябва да се сменят, а това на територията на червената мафия не се случва и няма как да се случи с търпеливата, проста и неграмотна рая.
 • Ехо 3 Ехо преди 4 седмици Профил на трол?
  Не е преход, а действителност! И няма да свърши, до като сме в псевдо демокрация! Така е по целия свят, не се заблуждавайте! Само дето у нас таванът е безкрайно висок! Въобще не коментираме диктатурите!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Криминалните преходи никъде и никога не свършват! Единственото е да се мимнимизират възможностите им за влияние върху нормалното общество. Това обаче може да се случи само ако назначените за управници на държавата и назначените от тях отговорници на институции да имат амбицията да го постигнат.
 • Ако въобще 1 Ако въобще преди 4 седмици Профил на трол?
  Криминалният преход ще завърши, когато дойде нова политическа сила, предложи алтернатива на този реакционен, неолиберален етап на капитализма и доведе до нов Народен съд. Ако въобще просъществува нашата държава до такъв момент
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ
Съвет за всяка зодия за месец МАРТ

Ето какво трябва да научи всяка зодия този месец Овен Никога няма да успеете, ако никога не полагате усилия. Телец Не можете...