X
 
 

Симеонов отрича, че новият законопроект на ГЕРБ за хазарта бламира неговия

3431 10
Симеонов отрича, че новият законопроект на ГЕРБ за хазарта бламира неговия
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
"Нещо като стане в обществено-политическия живот на България, веднага тръгват конспиративни теории. От кого да се вземе, на кого да се даде?". Така бившият вицепремиер Валери Симеонов коментира отново горещата тема за хазарта.

Припомняме, че финансовият министър Владислав Горанов вече внесе алтернативен законопроект на този на Симеонов и той противоречи в основна тема на исканията на лидера на НФСБ специално за лицензите за лотарийни игри – вижте в какво точно в този материал! "Е какво да направя", коментира Симеонов, който отрече, че законопроектът на ГЕРБ противоречал. Лидерът на НФСБ обаче обяви, че нямало нищо общо между двата законопроекта, а този на Горанов бил работен още докато вървели проверки на Държавната комисия на хазарта т.е. от три седмици – това му казал самият Горанов в телефонен разговор снощи.

Валери Симеонов отрече да дава хазарта на Пеевски: Никой на мен не може да ми каже какво ще правя

По горещата тема за бъдещето на хазартния бизнес, лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви в предаването "Лице в лице" на bTV, че "никой ...

На въпрос защо тогава законопроектът на Горанов не бъде изтеглен, отговорът беше, че законопроектът на Симеонов бил с по-ограничен обхват. Бившият вицепремиер се възмути и на "негативната информация", че новият данък за лотариите, предлаган от Горанов, бил дори по-нисък от сегашния. Симеонов е уверен, че сметките на финансовото министерство са точни и няма намаление. Същевременно той отговори, че не бил чел законопроектът на Горанов. "Виждате, че са различни, че няма синхронна атака", вдигна тона Симеонов.

Изключено е да се появи трети играч – аз ще съм човекът, който няма да го позволи, подчерта Симеонов. По думите му, било глупости, че бизнесът на Васил Божков ще отиде в ръцете на Делян Пеевски. И де факто призна, че имало синхрон между него и собствениците на Efbet – семейство Найденови, които преди Нова година се оплакаха официално, че Божков ги заплашил с убийство, защото искал да им отнеме бизнеса и се обърнаха към прокуратурата. Това стана малко след като се появи информация за акция на ДАНС срещу Efbet. Веднага след това обаче Симеонов уточни, че този случай бил повод да си внесе законопроекта. "За мен беше добре дошла информацията по отношение на злоупотребите, които са извършени от Комисията по хазарта. Аз чаках удобния момент”, поясни Симеонов, визирайки твърденията на Найденови, че лотарийният бизнес, контролиран от Божков, не бил платил 250 млн. лева. Проверка на АДФИ показа, че има разлика от 210 млн. лева за 5 години в платените данъци между частните лотарийни оператори и Спортния тотализатор, но няма официално становище, че това е незаконно.

Симеонов обяви пред Нова телевизия, че нямало нищо лошо да се прави частен бизнес в хазарта, но имало "укрити такси" заради "престъпното поведение" на Държавната комисия по хазарта. "Комисията по хазарта е била купена – не само този състав, но и предния", каза бившият вицепремиер. Той даде примери – по сегашния закон било забранено да има казина от до 300 метра, а например имало казина при бившия хотел "Радисън", на 50 метра от Руската гимназия, както и точно зад 32-ро СОУ в София, на ул. "Софроний Врачански".

Освен това, Валери Симеонов обяви за "нарушение срещу личността" да се заснемат и показват спечелили от лотария по телевизията. Той каза и, че годишните отчети на хазартните фирми са нечетими. Симеонов заяви и, че лотарийните талони трябвало да имат два защитни знака – кой контролира това, попита той. Според него, Комисията по хазарта трябвало да проверява, но за ценни книжа, както той описа талоните, въпросът е дали не трябва КФН да контролира.

На първо четене: Приеха законопроекта на Симеонов за спиране на частните лотарии (ВИДЕО)

Скоропостижно, за по-малко от 30 минути депутатите от бюджетната комисия в парламента приеха законопроекта на Валери Симеонов за промян...

Ако все пак има формално основание частните лотарии да плащат 20% държавна такса върху комисионните (те нямат комисионни, твърди Симеонов), тогава отговорността е на Комисията по хазарта.

На въпрос защо тогава не забрани изцяло хазарта, бившият вицепремиер отговори, че тогава щял да процъфти нелегалният хазарт. "Има хазартно зависими, трябва да играят някъде. Знаете в Русия колко пъти забраняваха водката, но пият като смокове там", подчерта Симеонов.

За финал Валери Симеонов коментира думи на Васил Божков, че може да не се изпълнява противоконституционен закон - що за мислене е това, как може, попита депутатът, който добави: "В живота някога губиш, някога печелиш". Но на въпрос има ли опасност заради неговия закон да бъде осъдена България и данъкоплатците да бъдат осъдени, отговорът беше: "Ъъъ, всеки има право да си търси правата по съдебен път". "Трябва да се отнеме лиценза - при отнет лиценз какви права ще търсиш", добави Симеонов.

Развитието на темата с хазарта можете да проследите във всичките материални на Actualno.com за закона за хазарта!

Борисов за хазарта: Ако докладът на инспекцията е верен, ще имат проблем много хора

Ако докладът, който прави Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора. ...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А помните ли кой беше първият шеф на комисията по хазарта? Гошо Тъпото бе... Хахахаха
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  нищо ново в бълхария не казвате другарю валери
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И този цигански ГЛАВОК управлява България ! Тежко ни и горко .
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А защо Валери ни мисли за толкова големи бунаци?
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Изпечените политически мошеници Каракачанов и Валери Симеонов са жив пример за лапачи . Нелицеприятни и простовати, но заредени с лакомия, алчност, мързел и комплекси – те са идеалната маша за олигархията. Двамата байганьовци с копринени потури и овчи кожуси всъщност са обикновени простаци - авантаджии .
 • попитай пък може и да ти отговорят 3.1 попитай пък може и да ти отговорят преди 1 месец Профил на трол?
  В чий интeрec Вaлeри Cимeoнoв в кoмбинa cъc "cинятa кoaлиция" и ГEРБ прoвaли cтрaтeгичecкия зa бългaрcкaтa нaциoнaлнa cигурнocт нeфтoпрoвoд Бургaр-Aлeкcaндрoпoлиc, пo прoдължeниe нa 2/3 oт бългaрo-турcкaтa грaницa, и щe рaзбeрeш oт кoгo и кoгa e купeн. Пoпитaй и зaщo ce oткaзa дa прecлeдвa Кирил Дoмуcчиeв зa нeизпълнeниe нa привaтизaциoнния дoгoвoр, c кoйтo купи Пaрaхoдcтвo БМФ нa бeзцeницa и т виж още ›› рябвaшe дa плaти нa държaвaтa кoмпeнcaция oт 58 милиoнa лв, a нe ги плaти и щe рaзбeрeш дaли нe прoдължaвaт дa гo купувaт. Някoи ca прoпуcнaли дa cи плaтят...
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ето я схемата : Кметът на Перник обяви, че вода има, няма страшно, не трябва да се протестира а да се играе на държавната лотария ! Вода трябва да се дава на Стомана, защото перничани няма да умрат от жажда а от глад, наглоста на управниците няма граници !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Сетила се Мара да се побара! Това се знае от години,ама беше удобно досега на шайката.
  : 0 !
 • Мюре 1 Мюре преди 1 месец Профил на трол?
  Измамата на ГЕРБ действа ! За да се измъкне от батака ГЕРБ сложи на въдицата примамката ХАЗАРТ и балъците клъвнаха ! Така сега никой не говори за язовири, води, радиоктивни боклуци, внос, бали, горене в ел.централи ... Бурята отмина . Плебса е доволен !
 • Той Пиколото 1.1 Той Пиколото преди 1 месец Профил на трол?
  Измекярина Валерката, като един добре пресмятащ интересите си Бургаски Циганин спечели - неговото име се повтаря а законът гласи : "Няма значение дали за добро или за лошо, важното е да се знае за теб" ! Той ПРИСЛУЖНИКА Чорбар изигра подадената му от Мафиота роля .
  : 0 !