Какво радва мъжете с напредването на възрастта

8880
Какво радва мъжете с напредването на възрастта
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Доволни ли са мъжете от живота си и какво най-много ги радва след навлизането в най-зрялата част от житейския им път? Това са се запитали учените от университета Орегона и Бостънския университет.

Оказва се, че като цяло до 70-годишна възраст мъжете изпитват удоволствие от живота си, но след това нещата драстично се влошават.

Мъжете пазят тайна само няколко минути

Противно на твърдението, че дамите не могат да задържат нищо в себе си и бързат веднага да се разтоварят пред някоя приятелка, мъжете с...

Преминавайки тази възраст, повечето представители на силния пол започват да изпитват неудовлетвореност от ежедневието си. Причините се коренят най-често в появяващите се проблеми със здравето, смърт на съпруга, приятели и снижени умствени способности. Мъжете започват да се чувстват силно зависими от обстоятелствата и реагират остро на различните житейски ситуации.

До тези изводи учените стигнали, след като провели проучване сред 1315 мъже, проследявайки живота им от 53 до 85-годишна възраст. Тъй като в началото доброволците нямали особени проблеми със здравето, изследването се  фокусирало върху изучаването на емоционалните реакции на възрастните хора.

По време на проучването специалистите се съсредоточили върху три теории. Според първата теория – щастието и нещастието са относително стабилни през целия живот, независимо от проблемите, появяващи се по пътя. Според втората – с напредването на възрастта животът става по-добър. Според третата – животът силно се влошава след навършването на 80 г.

Оказало се, че и трите теории имат право на съществуване и всичко зависи от това върху какво е съсредоточен човек – върху успехите или върху трудностите.

Жените лъжат, че са влюбени по-често от мъжете

Може би не е най-романтичното разкритие малко преди Св. Валентин, но когато една жена каже "обичам те", вероятно просто е учтива, уст...

Изследването показало, че мъжете се чувстват прекрасно до 70 г. След това неприятностите започват да преобладават спрямо количеството на успехите, като възприемането на случващото се силно се отличава във всеки конкретен случай.

Интересно е, че за разлика от младите мъже, възрастните започват да намират радост в простите вещи. Също така реакцията на проблемите и успехите на 55-60-годишна възраст може да предскаже какво ще е състоянието на мъжа по-късно, в периода 75-100 години.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com