Какво трака в политическата кухня? Нож, вилица и Инструментът Господен

4390
Какво трака в политическата кухня? Нож, вилица и Инструментът Господен
Снимка: Facebook.com/Ivan Geshev

Какво е общото между един бивш главен прокурор и политическата кухня? Апетитът, разбира се. Той е движеща сила както в кулинарията, така и във властта. Сред пособията, ползвани в българския политически живот, наред с обикновените нож и вилица, с които сме свикнали до втръсване (нямат нахранване тия лакомници), вече се подрежда и Инструментът Господен.

Алилуя!

На тази новина и ние, също като господина Пеевски, можем само да се усмихнем, макар и по едни по-различни причини от неговите. Преди всичко нашата усмивка е заради датата, на която беше обявен политическият проект на Иван Гешев - 4 юли.

По някаква добре обмислена случайност това е националният празник на Съединените щати. Ами да - какво по-консервативно и какво по-патриотично от това да се закълнеш в Бога и семейството навръх някоя светла дата? Пък и при днешните реалности - каква по-светла има от тази? Стъпването ни на политически терен точно на този ден в превод означава: "Не сме Копейка Номер Две, не сме!"

В цялата тази работа някак липсва Стъки, но помнете ми думата - въпрос на време е да се появи в някаква по-централна роля. Във всяка нова партия, с всяка изминала година, стават все повече хората с експертиза и дори са напът да се изравнят с хората, които могат да покажат и епикриза. Последните обаче все още преобладават, но нека да оставим това на политолозите, психиатрите и антрополозите - те и без друго са все по-претрупани с работа.

И тук сме в ситуация втори път да се прекръстим. Защото досегашният главен прокурор се държи така, все едно до вчера е бил не най-овластеният в държавата, а някакъв кибик от пейките в кварталната градинка. Само е гледал и тихичко е попръжнувал политическите боклуци и едва сега му се отваря възможност да ги разчисти.

Друг светъл лъч в новото начинание е, че един от основателите на новата партия - Недялко Недялков, е личен приятел с Тръмп. И ето как се връзват нещата - либералите ще бъдат размазани, както там, така и тук! Те дори вече треперят и от страх даже спряха тока точно когато Гешев обявяваше величавото си начинание.

Със случайностите и съвпаденията - дотук. Отсега нататък населението трябва да знае, че Гешев знае всичко за всеки в България. Само за Пеевски и КТБ не знае нищо. Ни-що.

По-чиста момина сълза отдавна не се е появявала в българската политика. Още откакто Баце каза онова за целофана, пък после сам се омота целия в целофан.

Впрочем, след като Борисов обяви, че ще се откаже от имунитета си, всякакви напъни той да бъде сплашен ще изглеждат като пантомима - ще има някакви плавни движения, но без никакъв звук, съответно - и без резонанс.

Не партия, ами църква да създаде Гешев, ще му е трудно да привлече вярващи. Твърде дълго стоя на върха, без от това да има някакъв резултат. Освен усмихнатия Пеевски.

 

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com