Лекарството за Волгиниадата – предимно мълчание с пренебрежение

12455
Лекарството за Волгиниадата – предимно мълчание с пренебрежение
Снимка: БГНЕС

"Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК. Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София". Тези думи на водещия от Българското национално радио (БНР) Петър Волгин се превърнаха в истинска храна на социални мрежи и медии за цели три дни.

Коментар на редактора

И КТБ не ни изкара с камъни на жълти павета

Трябва да се протестира не с плакати пред ромските гета, а с камъни на жълтите павета. Този коментар направи адвокат Николай Хаджигенов...

Щеше да е смешно, ако не е жалко. И не за друго, а защото за пореден път се проявява така познатият омагьосан кръг – някой казва някаква чутовна глупост, в която може и сам да не вярва, но действа отлично на имиджа му и цяла сюрия авторитети почват да обясняват колко недопустимо, пошло и дори наказуемо е дадено изказване. А това води до само едно – подсилване на ефекта на казаното.

Уважаеми пазители на ценностите на гражданското общество, няма нужда да обръщате внимание на всяка дивотия, която някой е изръсил някъде, най-вече във Фейсбоклук. Убийте простака с мълчание, са казали мъдрите хора. В случая – не го отразявайте и не му давайте трибуна. Все едно да дадете трибуна на Абу Бакр ал-Багдади и да почнете аргументирано да доказвате колко грешни са тезите му в спор един на един. Да обяснявам ли защо такъв подход е най-малкото смешен и в никакъв случай ефективен?

Искането за уволнение на Волгин от БНР и наказание заради нарушение на Наказателния кодекс е единственото свястно нещо, което може да се направи специално заради настоящия случай. Само че за да се задейства чл. 164 от Наказателния кодекс, следва някой поне да опита да сезира прокуратурата. Ако само 1 от безбройните морални стожери беше направил поне това, то тогава си заслужава да бълва във Фейсбоклук и да ходи по сутрешни и вечерни телевизионни блокове. Иначе просто си чешем езиците по маловажни теми за сметка на далеч по-важни, които си отминават без дори някой да се изока в някоя социална мрежа – като грабежът на КТБ, който платихме всички.

п.п. Петоъгълният шестохуйник трябва да бъде съборен, защото е опасен и може да падне на нечия глава - дори на Волгиновата, и тя няма да го издържи.

КТБ: Добър ден, ние ви излъгахме и ще ви излъжем и втори път

По традиция, в петък късен следобед на бял свят излезе втората стенограма за Корпоративна търговска банка (КТБ). Този път обаче президе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com