Машина на времето предсказва бъдещето с точност 98%

14470
Машина на времето предсказва бъдещето с точност 98%

Хората от години мечтаят да разполагат с машина на времето. Представяте ли си колко велико би било да можем да надникнем в бъдещето или миналото? На базата на този сюжет са написани множество книги и са създадени редица филми, като култовия „Завръщане в бъдещето“. Тази фантастична идея отчасти вече е реалност, твърди иранският бизнесмен и учен Али Разеи.

Той обяви пред света, че е създал машина, която не може да ни връща в миналото, но за сметка на това може да предсказва изключително точно близкото бъдеще.

Бъдещето е по-близо от миналото

Хората възприемат събитията от миналото и бъдещето различно, дори ако за сравнение са взети еднакви периоди от време, са установили уче...

По думите на изобретателя, точността на получаваните по този начин данни достига зашеметяващите 98 процента. Авторът на разработката разказва, че за създаването на устройството той е използвал „набор от сложни алгоритми“, като целият процес по конструирането на машината му е отнел 10 години.

Али не разкрива подробности за това как точно работи неговата машина. Той обаче посочва, че за да бъдат получени данни от устройството, е достатъчно едно единствено съприкосновение с човека, който иска да узнае своето бъдеще. След това машината ще му предостави информация за предстоящите 5-8 години от неговия живот.

„Моята разработка се побира в корпуса на един обикновен компютър“, разказва още 27-годишният Разеи, който е и ръководител на държавния Център на стратегически разработки.

По думите на учения, иранското правителство може да използва разработката за узнаването на важни предстоящи събития от  национално и глобално значение.

Всъщност има ли настояще?

Наистина ли светът ни е реален? Този въпрос си задаваха по-рано фантастите. Днес и физиците се усъмниха – може би светът представ...

Например – може да получи данни за потенциални конфликти и да предприеме мерки за тяхното предотвратяване, както и да научи колебанията в курсовете на световните валути и т.н.

Изобретателят съобщава, че в скоро време ще бъде създадена и търговска версия на машината на времето, която по-скоро може да бъде определена като електронен предсказател на събития. "Няма да пускаме прототипа в масово производство, тъй като други страни – например Китай, може да откраднат идеята и само за една нощ да пуснат милиони машини на времето“, отбелязва иранският учен.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com