Microsoft обединява всички версии на Windows в една

5019
Microsoft обединява всички версии на Windows в една
Снимка: Getty Images / Guliver

Към момента най-новите и разпространени версии на операционната система Windows на Microsoft са Windows 8, Windows RT и Windows Phone – според вида на устройството, на което са инсталирани. Скоро обаче от компанията ще обединят „всичко в едно“.

Специалистите на Microsoft вече работят върху една обединена версия на Windows, която ще е подходяща за всички видове устройства – от персонални компютри до смартфони.

Инвеститори в Microsoft искат да изгонят Бил Гейтс

Няколко влиятелни инвеститори в американска транснационална компания Microsoft искат Бил Гейтс да освободи поста председател на борда...

Новината беше съобщена от Джули Ласрън Грийн, мениджър в Microsoft, по време на конференцията UBS Global Technology. Тя обясни, че от известно време в компанията активно опитват да сближат операционните системи. „Имаме Windows Phone, Windows RT и пълноценен Windows. Скоро няма да имаме три операционни системи“, коментира Ларсън Грийн.

Очаква се, че в близко бъдеще от компанията ще предриемат и други стъпки за сближаването на системите. „Знаем, че мобилните операционни системи осигуряват по-малко натоварване на батерията и по-малки рискове за сигурността. Това обаче е постигнато за сметка на снижаване на функционалността. По тази причина вярваме, че правилно ще се окаже нашето виждане и нашата посока, в която смятаме да продължим“, коментира още Ларсън Грийн идеята на компанията за обединяване на операционните системи.

Едновременно с това от ръководството на Microsoft съобщават, че ще работят усилено върху електрониката, която може да бъде „носена на тялото“.

Припомняме, че наскоро се появиха съобщения за това, че от фирмата тестват собствен „умен“ часовник с 1.5-инчов дисплей, както и че се работи върху създаването на аналог на станалите особено известни напоследък очила Google Glass. Във връзка с това Ларсън Грийн съобщава, че ще се появи и нов метод на управление на тези устройства. „Точно както бяха изобретени мишките и сензорните дисплеи, така и сега ще се появи нов начин за взаимодействие с електрониката“, допълва тя.

Интернет потребителите не променят навиците си

Днес, на международния Ден на безопасен интернет, Microsoft Corp. публикува резултатите от втория си годишен Индекс за компютърна безоп...

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com