"Мултфилм" да си вземат работника и колхозничката от нашия парламент

10327
"Мултфилм" да си вземат работника и колхозничката от нашия парламент
Снимка: БГНЕС

Гласуването на военна помощ за Украйна потвърди нещо, което всички знаем - в парламента има политически сили, които поставят под въпрос евроатлантическата ориентация на България. БСП и "Възраждане" бяха против предложението, а втората партия дори свика митинг пред Народното събрание. Позицията им се знаеше отдавна, но с това гласуване те се афишираха като антиевропейци.

ОЩЕ: За около 2 часа стигна енергията на Възраждане за протест срещу българско оръжие за Украйна

Ще минат години и това вероятно ще се забрави, но с днешна дата е особено важно да подчертаем за N-ти път, че този, който не е съгласен да се помогне на Украйна, индиректно подкрепя Путин. Колкото и крайно да им звучи на другарите, това е реалността. Оставяйки Украйна без подкрепа, улесняваме агресора, откъсващ жива плът от тази държава. Нещо, което утре може и на друга страна да се случи.

На всичкото отгоре закъсняхме безумно с това гласуване - докато Борисов реши, че му е мил евроатлантизмът, щото му се управлява, а без външна подкрепа ще види власт през крив макарон. Докато и ДПС си спомнят, че имат санкциониран по Магнитски депутат, а онези в САЩ са злопаметни и лошо му се пише на Държавното предприятие (Д.П.), ако партията му шикалкави за Украйна.

Нашенските Андрешковци, копнеещи за мир и проповядващи вечна дружба със СССР, са просто жалки. Може и да си мислят, че в героическата им поза има нещо величаво, но тя е ретро и даже е леко комична.

БСП и "Възраждане" са досущ като монумента "Работник и колхозничка" - той с чук, тя със сърп. Е, може да се спори тук какво точно държи Нинова и какво - Костадинов, но сравнението си им пасва идеално.

Знаете обаче и онзи виц за съветския шампион по мятане на чук. Питали го как е успял на цял километър да го метне, а той казва - ти ми дай сърпа да видиш къде ще го запокитя.

Днес, когато самите руснаци се разграничават от лидера си и се чудят къде да се скрият от срам заради свинщините му, у нас имаме парламентарно представени партии, които са по-католици от папата, пардон - по-руснаци от руснаците.

Имаме към тях две искания.

Първо - да си отзоват евродепутатите. Няма логика да са срещу политиката на Европейския съюз, а в същото време техни хора да слушкат и да папкат в Брюксел. БСП има доста, "Възраждане" само точи лиги засега.

Второ - да не участват в следващите избори за Европейски парламент. Аргумент - виж по-горното.

Прави са онези, които упрекнат Нинова в лицемерие. Като министър на икономиката тя докрай отричаше износа на оръжие за Украйна, въпреки че данните, дори официалните, показват друго - през Полша и през други страни наше оръжие е стигало до Украйна. Другарката Нинова трябваше просто да спре износа на оръжие, бидейки икономически министър, или поне силно да го редуцира и контролира в антиукраинска посока. Ако е такъв пацифист, за какъвто се изкарва. Ама как да стане това, като военно-промишленият комплекс се видя в приключение и заработи на отдавна забравени обороти? Печалбата си е печалба, за разлика от вечната дружба със СССР, която нито е дружба, нито е вечна, а пък за печалба от нея е смешно да се говори.

Значи, другарко Нинова, когато продаваме и печелим, е окей, а когато гласуваме в парламента военна помощ, не е окей?

Товарищ Костя пък цял митинг събра. Не че няма български граждани, които мислят като него - все някой го е курдисал в парламента. Само че тези граждани, в името на чиито гласове той посрещна седнал химна на ЕС при откриването на парламента, хубаво трябва да си помислят. Преди всичко - за децата си. Къде учат те - във Владивосток? Защо не си ги приберат от "скапаната" Европа или от "империалистическата" Америка? Защото не могат. Защото там е по-добре. Самите те не си правят селфита в Подмосковието, а във Виена, примерно.

Лицемерно е това, другарки и другари. Редно е да ви се отнеме правото да правите такива селфита. Ей къде е Волга, идете там, при своята Мать Родная.

А проблемът с българските опоненти на евроатлантизма може лесно да се реши - идват от "Мултфилм" и просто си прибират "Работникът и колхозничката" с чука и сърпа там, където им е мястото.

ОЩЕ: "Дано от Кремъл са ни гледали" и "измет, която се прикрива": Реакциите след вота за оръжие

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com