Нено – не вода, но не и оставка

4990
Нено – не вода, но не и оставка
Снимка: БГНЕС

Не, Перник няма вода. Но има винкели. Не, Перник не ги използва. Но протестира. Не, не протестира където трябва. Но може ако поседи малко повечко без вода да се получи.

Не, екоминистърът не е отговорен. Но подопечното му министерство разписва графика за използване на язовирите в тази държава – всички язовири! Не, не знаем кой е виновен. Но ще узнаем – друг път.

Не, язовир "Студена" хич и не се пълни от юли насам – по официалния график на МОСВ за ползването на язовирите (отваряте за всеки месец справката и гледате между 11-та и 12-та страница за язовир "Студена", там, където е отчетът за Западнобеломорския регион). Но пък от тогава изтича здраво – с поне над 1 млн. куб. метра месечно, от септември насам и с по 2 млн. куб. метра. Не, не трябва много акъл да се сетиш, че когато има такова намеление на нивото на водата, явно има огромен проблем, още повече, че през първата половина на годината най-голямата разлика в нивото е около 3 млн. куб. метра, а за второто полугодие разликата е вече над 8,5 млн. кубични метри т.е. над 2,5 пъти по-голяма от първото полугодие. Но екоминистърът чак сега се размърда с подопечните си да събира данни що така стана и тепърва да сезира прокуратурата. Не, не е нужно да си идиот, за да разбереш само по числа какво става. Но е нужно да си пълен идиот - или корумпиран, или зависим, или нехаещ, за да действаш чак сега, при свършен факт.

Не, Нено Димов още не е уволнен. Но заслужава на 100%. Не, няма да бъде уволнен. Но защо – защото слушка. Да си спомним само КОЙ (официално) надъни нов план за управление на Национален парк "Пирин" между Коледа и Нова година (28.12.2017), който се издъни по живо по здраво в съда.

Не, България така няма да я бъде. Но Бате Бойко има едни 3 млрд. лева за харчене точно преди коледните празници – ще го бъде още известно време. Не, не бъдете песимисти. Но намерете начин да бъдете оптимисти, ако можете – на мен вече ми е крайно трудно!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com