Някой се завръща на бял, още по-едър кон

12435
Някой се завръща на бял, още по-едър кон
Снимка: БГНЕС

Доскоро се опасявахме, че отрицателният ефект от трудно съставеното управляващо мнозинство ще е завръщането на Борисов на бял кон. Не че това е напълно изключено, съвсем не е – в някои сектори той си е съвсем така, както си беше.

Проблемът се оказа в друго – връща се и Пеевски. Ако изобщо си е тръгвал.

Само вижте каква бурна законодателна дейност развива напоследък. То не бяха законопроекти, то не беше активност около промените в Конституцията...

А вече доскорошният медиен магнат се брои и за експерт по семейните отношения. Заедно с Бойко Борисов и Кирил Петков е вносител на промени в Наказателния кодекс и в закона за домашното насилие. Зловещата гавра със старозагорското момиче за пореден път удари шамар на държавата и показа, че не са достатъчно сериозни наказанията. И съвсем логично беше парламентът да заседава извънредно, за да промени законовата уредба.

Дотук добре.

Ама може ли подписът на Пеевски да е ДПС-еквивалентът на другите лидери? Какво изобщо се случва в Сараите? Идва ли краят на Карадайъ или просто Пеевски му показва кой реално командва партията?

В онлайн пространството доста време обикаляше едно видео от пленарната зала, очевидно заснето в някой от антрактите. В него се виждаше как Пеевски размахва пръст на Йордан Цонев с доста заплашително изражение на лицето. Това се случи около приемането на бюджета, което, както знаем, нажежи до крайност атмосферата в парламента и депутатите преминаха на почти денонощен режим на работа.

За съжаление, видеото беше без звук и не стана ясно по кой въпрос точно са даваните напътствия. Коментарите в социалните мрежи бяха, че щом може на Цонев да държи тон, вероятно и всички останали са под негов контрол.

Но да се върнем на последния законопроект, свързан с насилието. Явно писан на коляно, той хвърли в надоумение куп адвокати, а бившият МВР шеф Емануил Йорданов призова авторите му да се запишат в литературен кръжок, ако им се пишат стихотворения.

ОЩЕ: Замазват ни очите с насилието: Депутатите ще отбият номера, смята известен адвокат

Ние добре знаем какви точно стихотворения пише Пеевски и точно в тях е проблемът. Санкциониран по "Магнитски" си седи в Народното събрание и си създава закони. Същият санкциониран се прави на интересен пред санкциониралите го, като измисля закон за защита на националната сигурност от руски капитали. Ако този човек не се казваше Пеевски, щеше да е нормално. Но точно той да се бори с руските капитали даже не е и гротеска. Гавра е.

Тепърва демократичният избирател ще се чуди къде сбърка. Как стана така, че довчера го бутахме, а-ха да го разследваме, а днес пишем съвместно не стихотворения, а важни закони.

Но той, избирателят, няма дълго да се чуди. Ей къде са местните избори. Ще си помисли добре дали пак да даде гласа си на онези, които шумно "събарят" статуквото, а после тихо и кротко се колаборират с него.

Лена Бориславова: Сглобката работи, моделът "ГЕРБ" вече го няма

Все пак какво са 10 години? Толкова минаха от #ДАНСwithme. Няма да кажем какво се е променило оттогава досега – всеки го вижда. Вижда се и кой се завръща. Явно си мисли, че като е спазарил двама-трима хлъзгави политици – без значение с какви точно компромати – си е опекъл работата.

Само че не е познал. Този път ще е по-сериозно, защото тогавашните деца пораснаха и вече имат деца, за които не искат живот във вмирисана държава.

А на политическите братя и сестри напомняме - който се събере с него – гори. Справка – Орешарски, Искров и цял поменик министри и депутати.

Всичките – бивши.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Размисли върху кабинета на служебния премиер

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com