Номерът на унгарката

13337
Номерът на унгарката
Снимка: БГНЕС

Едва ли не сте чували за "номера на китайката". Но може би не знаете какво точно представлява той, макар мръсното ви подсъзнание да рисува примамливи картини дори в този чисто много дневен следобеден час.

Не сте далеч от истината - става дума за конторсия. А простичко казано конторсията е демонстрация на гъвкавост. Или по нашенски - чупки в кръста. Разбира се, става и в други части на тялото, но да не задълбаваме.

Из дневника на случаен национал-мъпет*

Петък вечер е, време за купон! Ще се напи ... ъъъ, полекувам здраво. Чух, че имало някакъв гаден закъснял джендърски грип. Трябвало лят...

Като термин "номерът на китайката" става популярен след Първата световна война - в цирковите и вариететните спектакли. Той обаче често се е практикувал не точно от китайки. Даже не точно от жени - джендърска работа на съвременен патриотски. Достатъчно било човек да е гъвкав - след това най-лесното нещо е да поиграе гримът.

В днешни дни изглежда номерът на китайката стигна до Европа. И се превърна в номера на унгарката. Негов майстор, естествено, е нашият премиер - Бойко Борисов. Неговите чупки в кръста са легендарни, но тази за Унгария заслужава някак по-голямо внимание. Много гъвкав се оказа с този иначе внушителен кръст премиерът - хем подкрепя Орбан, хем подкрепя и Юнкер.

Разработваме стратегия – ако един ден, някога, се стигне до тази санкция, какво да правим. Думи на Борисов за вечността - какво ще правим, ако вземе Европейският съвет да гласува за отнемане на правото на глас на Унгария. Всъщност, процедурата е следната - сега Европейският парламент иска Европейският съвет да признае, че има проблем с ценностите, които са основата на Европейския съвет. След такова признание, следва Европейският съвет да даде напътствия на Унгария как да се поправи. И ако не се поправи, тогава следва отнемане на правото на глас - при четири пети съгласие.

Сега не сме в последна фаза - дотогава има време. Достатъчно време, че сегашната властова конфигурация в България да не е същата и да няма нужда Борисов да дава такива аванти, за да е спокоен на властовия връх. Политика на лавирането с една цел - да пази спокойствите на стабилността. Това е то номерът на унгарката - стабилна гъвкавост в убеждаването, че всъщност гледаме гъвкава стабилност. Въпросът е, че накрая винаги стигаш до ъгъла - и там каква ще трябва да е чупката?

България на Биг Брадъра

"Биг Брадър" спира. Настоящият сезон ще е последният за шоуто. Само че не в България, а във Великобритания. В България нищо не спира. ...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com